Хто ж не любить свіженьку редиску?! Яка неймовірна смакота – весняний салат із хрумкою редискою, що має приємний ледь гіркуватий присмак. Зі сметаною та зеленою цибулькою – смачно та корисно!
Інгредієнти: Редиска
Та сезон на цей овоч проходить швидко. А заморожувати редиску зовсім не просто – адже, робити це у звичайній морозилці неможливо. Річ у тому, що температура -18 до -24 ° С, яка є стандартною для морозильних камер, не підходить для соковитої редиски. Рідина у ній заморожується у формі мікроскопічних кристалів, які порушують структуру плодів. І після розморожування редиска не має вигляд свіжої, а стає, як водянисте пюре.
Та вихід є! Якщо заморожувати дуже швидко та при -40 ° С, тобто у режимі низькотемпературної заморозки.
Помийте редиску під проточною водою. Позрізайте хвостики корінців та зелене бадилля. Порозрізуйте половинками кожен плід та покладіть у морозильну камеру на 10 хвилин, поставивши температуру до -40 ° С.
Потім заморожену редиску перекладіть у пластиковий контейнер чи пакет й відправте до морозилки зі звичною температурою.
Ми розуміємо, що не у кожному домі є спеціальна морозильна камера, яка настільки потужно може заморозити аж до -40 ° С. То що ж робити у такій ситуації?
Є й інші прості способи збереження свіжого редису тривалий час. Та й температура при цьому становить -2 °С. Промийте плоди та зріжте верхню частину з зеленим листям. Корінець, навпаки – не обрізайте. Струсіть з редиски зайву рідину та покладіть, щоб вона провітрилась і просохла. Потім усю кількість плодів висипте у пакет, обгортаючи чистими паперовими серветками.
Редиска у пакеті буде потроху виділяти вологу, а серветки чудово вбиратимуть так званий конденсат. Змінюйте час від часу серветки на нові й сухі. І ви вбережете плоди від плісняви і загнивання на протязі довгого часу.
Або такий метод: можна покласти очищені редисочки у банку і залити чистою прохолодною водою. Плоди будуть міцними та свіжими. Якщо хочете, для кращого ефекту всипте у рідину ложку солі, або оцту. Банка повинна стояти у холодильнику при температурі -2 ° С, або трохи холодніше.
Салат з редиски багатий вітамінами та прекрасно смакує дорослим та дітям. До того ж, таку страву готувати надзвичайно легко. Не вірите? Перегляньте наступне відео і ви швидко засвоїте цей простий рецепт: