Раки – це настільки смачна закуска, що хочеться ласувати ними ледве не щодня. Але далеко не завжди можна легко дістати свіжих раків. То що ж робити? Звичайно ж, заморожувати на майбутнє, коли ви купили чи наловили забагато. І зараз ми розкажемо, як це зробити швидко і правильно.
Інгредієнти: Раки
Зміст
Як вибрати раків для заморозки?
Треба брати свіжих живих раків, у яких хвости скручені до черевця. Вони повинні мати здоровий зовнішній вигляд. Раків спочатку промивають в підсоленій воді. І якщо якісь особини спливають та лежать нерухомо – їх краще не варити і не їсти. Взагалі, хороший рак – це активний рак.
Як правильно зварити раків перед заморожуванням?
Щоб раки вийшли смачними, треба зробити наступне:
- покласти раків на дві години в холодну воду, а потім промити;
- почистити від кишечника та шлунка;
- закип’ятити воду (2 літри), додати в неї сіль, перець горошком, парасольки кропу, раків і варити 20 хвилин на середньому вогні.
Ось вам в допомогу відео, на якому можна побачити процес підготування раків.
Як заморозити варених раків?
Раків треба охолодити та розкласти в пакети або контейнери. Якщо додати в контейнери бульйон, в якому вони варилися – раки зберігатимуться довше. Максимальний термін зберігання раків – 3 місяці.
Готуйте, заморожуйте та смакуйте раків в будь-який час.