Як заморозити раків, перевірений спосіб

Раки – це настільки смачна закуска, що хочеться ласувати ними ледве не щодня. Але далеко не завжди можна легко дістати свіжих раків. То що ж робити? Звичайно ж, заморожувати на майбутнє, коли ви купили чи наловили забагато. І зараз ми розкажемо, як це зробити швидко і правильно.

Як вибрати раків для заморозки?

Треба брати свіжих живих раків, у яких хвости скручені до черевця. Вони повинні мати здоровий зовнішній вигляд. Раків спочатку промивають в підсоленій воді. І якщо якісь особини спливають та лежать нерухомо – їх краще не варити і не їсти. Взагалі, хороший рак – це активний рак.

свіжі раки

Як правильно зварити раків перед заморожуванням?

Щоб раки вийшли смачними, треба зробити наступне:

  • покласти раків на дві години в холодну воду, а потім промити;
  • почистити від кишечника та шлунка;
  • закип’ятити воду (2 літри), додати в неї сіль, перець горошком, парасольки кропу, раків і варити 20 хвилин на середньому вогні.

Варка раків

Ось вам в допомогу відео, на якому можна побачити процес підготування раків.

Як заморозити варених раків?

Раків треба охолодити та розкласти в пакети або контейнери. Якщо додати в контейнери бульйон, в якому вони варилися – раки зберігатимуться довше. Максимальний термін зберігання раків – 3 місяці.

Готуйте, заморожуйте та смакуйте раків в будь-який час.
Замороження раків в пластиковій тарі