Заморожені грибочки можна використовувати для багатьох страв. Особливо підосичники. Ці смачні гриби мають дуже приємний аромат та додають в перші і другі страви свою особливу родзинку.
Інгредієнти: Гриби, Підосичники
Зміст
Замороження сирих грибів
Треба вибрати рівні невеликі грибочки на яких немає ушкоджень. Їх очищують від сміття, добре промивають і лишають стікати на друшляку. Якщо лишити їх у воді – вони розмокнуть.
Коли гриби стечуть, їх треба викласти на рівну поверхню і дати всохнути. А потім розкласти в контейнери та сховати в морозильній шафі.
Замороження відварених красноголовців
Зразу ж треба відзначити що для заморозки гриби варто варити лише 10-15 хвилин, замість 40-ка. Беруть великі гриби, промивають, ріжуть на частини та варять в підсоленій воді.
Треба час від часу мішати гриби та знімати піну за допомогою шумівки.
Готові гриби треба відкинути на друшляк, аби вода максимально стекла.
Заморожувати варені гриби потрібно в контейнерах. Так вони триматимуть форму.
До речі, навіть у замороженому вигляді ці гриби добре ріжуться, тому завжди можна відокремити від загальної “цеглини” стільки, скільки вам треба.
Замороження смажених красноголовців
Грибочки треба перебрати, порізати невеликими шматками і проварити 15 хвилин у підсоленій воді. Потім нарізати цибулю та трохи обсмажити її на сковорідці. Далі гриби додають до цибулі, накривають кришкою і тушкують. Не пересмажуйте гриби. Краще вони будуть трохи сирими, аніж пересмаженими.
Потім гриби треба остудити та викласти в контейнер. Так ви матимете готову страву, яку треба буде тільки трохи підігріти.
Заморожені гриби розморожуються в процесі приготування, тому не треба витрачати час на їх розморожування.
Смажені гриби можуть зберігатися до 2-х місяців, а сирі та варені – до 6-ти місяців.
В цьому відео ви зможете побачити, як треба заморожувати гриби. Користуйтеся нашими рецептами та смакуйте грибочки всю зиму.