Як заморозити підосичники

Заморожені грибочки можна використовувати для багатьох страв. Особливо підосичники. Ці смачні гриби мають дуже приємний аромат та додають в перші і другі страви свою особливу родзинку.

Замороження сирих грибів

Треба вибрати рівні невеликі грибочки на яких немає ушкоджень. Їх очищують від сміття, добре промивають і лишають стікати на друшляку. Якщо лишити їх у воді – вони розмокнуть.

заморозка красноголовців

Коли гриби стечуть, їх треба викласти на рівну поверхню і дати всохнути. А потім розкласти в контейнери та сховати в морозильній шафі.

заморозка красноголовців

Замороження відварених красноголовців

Зразу ж треба відзначити що для заморозки гриби варто варити лише 10-15 хвилин, замість 40-ка. Беруть великі гриби, промивають, ріжуть на частини та варять в підсоленій воді.

заморозка красноголовців

Треба час від часу мішати гриби та знімати піну за допомогою шумівки.

Готові гриби треба відкинути на друшляк, аби вода максимально стекла.

Заморожувати варені гриби потрібно в контейнерах. Так вони триматимуть форму.

заморозка грибів

До речі, навіть у замороженому вигляді ці гриби добре ріжуться, тому завжди можна відокремити від загальної “цеглини” стільки, скільки вам треба.

Замороження смажених красноголовців

Грибочки треба перебрати, порізати невеликими шматками і проварити 15 хвилин у підсоленій воді. Потім нарізати цибулю та трохи обсмажити її на сковорідці. Далі гриби додають до цибулі, накривають кришкою і тушкують. Не пересмажуйте гриби. Краще вони будуть трохи сирими, аніж пересмаженими.

заморозка красноголовців

Потім гриби треба остудити та викласти в контейнер. Так ви матимете готову страву, яку треба буде тільки трохи підігріти.

Заморожені гриби розморожуються в процесі приготування, тому не треба витрачати час на їх розморожування.

Смажені гриби можуть зберігатися до 2-х місяців, а сирі та варені – до 6-ти місяців.

В цьому відео ви зможете побачити, як треба заморожувати гриби. Користуйтеся нашими рецептами та смакуйте грибочки всю зиму.