Як заморозити перець – 4 способи заморозки болгарського перцю

Серпневої пори господині починають заготовлювати болгарський солодкий перець. До речі, саме в цей час він продається по найдоступнішій ціні. Важливо знати, як краще зберігати цей корисний овоч зимою, щоб у ньому залишилось якомога більше вітамінів. Заморожування перців вважається одним з найоптимальніших способів заготівлі корисних плодів на зимовий період. Він дозволяє «зберегти» важливі для здоров’я компоненти, що містяться в перцях. Тому варто взяти собі на замітку декілька найпоширеніших способів заморожування.

Як підготувати перець до заморожування

перець

Щоб підготувати перець до заморожування необхідно:

  • старанно помити овочі під краном з водою;
  • гострим ножем вирізати серединку та видалити всі насінини та білі волокна (вони дають гіркоту страві);
  • ще раз помити овочі, щоб повністю позбутися залишків насіння та прожилків;
  • обсушити перці паперовою серветкою або лляним рушником (в сухому вигляді овочі не втратять свою форму під час заморожування).

У відео ролику від Олени Дебердеєвої є можливість ознайомитися з двома методами швидкого чищення перців:

Чотири способи заморожування солодкого перцю

Спосіб перший – заморожування солодкого перцю в цілому вигляді

Цим способом заморожувати перці, мабуть, найпростіше. Підготовлений перець у цілому вигляді необхідно просто скласти один в одного, «пірамідкою». Для того щоб перець не злипався один з одним, треба кожен загорнути в невеликий шматок целофану. З цією метою можна застосувати розрізаний на частини пакет для пакування. Складену «пірамідкою» заготівлю перцю, треба викласти в пакет для заморожування, з якого попередньо слід випустити якомога більше повітря, та поставити зберігатися в морозилку. Овочі, заморожені цілком, можна використовувати в майбутньому для фарширування.

перець

222vpBt -_--

Спосіб другий – заморожування перцю кубиками або соломинками

Цей спосіб заморожування також не є складним. Насамперед перець необхідно помити, почистити, обсушити та розрізати спочатку на дві половинки, а потім кожну з них розрізати ще раз по довжині. Після цього, кожен шматок перцю нарізати тонкими соломинками або кубиками. В залежності від того, що в майбутньому планується готувати з плодів нарізати перець можна по-різному: для піци та других страв, наприклад, підійде нарізка соломкою, а ось для тушкованих овочів – кубиками. Потім, помістити його в пакети та відправити в морозилку. Через декілька годин, варто струсити пакети, для того щоб овочі не липнули один до одного, а були розсипчастими.

bolgarskij-perec-foto

images-cms-image-000008848

Спосіб третій – заморожування печеного солодкого перцю

Для цього перець треба попередньо запекти в духовці (цілком, з нечищеною серединкою). Деко потрібно змастити олією, викласти на нього перці та відправити в духовку, десь на 40 хвилин. Зразу як овочі стануть рум’яними, їх треба вийняти, поскладати в каструлю та щільно накрити кришкою на 15 хвилин. Після цього можна знімати з перців шкірку та почистити серединку від насіння. При очищенні овочів, з них буде виділятися сік, який не потрібно виливати. Далі, вичищені перці треба нарізати дрібними шматками, розкласти по контейнерах, залити соком та відправити на зберігання в морозилку. Із замороженого перцю можна готувати смачні салати.

sous-dlja-pasty02

marinovannyj-bolgarskij-perec

Спосіб четвертий – заморожування начиненого фаршем перцю

Цей спосіб передбачає заморожування перцю вже начиненого м’ясним фаршем. При цьому, наповнювати перець фаршем можна як в сирому вигляді, так і пробланшувавши його в воді, що кипить (біля 60 хв). Бланшування робить овоч м’якшим, що дозволяє більш щільно наповнити його фаршем. Фаршировані перці треба заморожувати на плоскій поверхні морозилки протягом 24 годин. Потім їх слід розфасувати в спеціальні для цього пакети та помістити в морозилку.

xperets-farshirovannyiy-ovoschami-morkovyu-kapustoy-zima-9.jpg.pagespeed.ic.OuMngG-Vgb

11o_img

Температура для заморожування перців і терміни зберігання

Найкраще заморожувати перці при температурі від -19°C до -32°C. Саме така позначка термометра дозволяє якнайкраще зберегти всі корисні властивості продукту.

За цієї умови перці будуть придатними до споживання протягом всієї зими, та, навіть, до наступного врожаю.

Канал «Як приготувати» пропонує відео рецепт заморозки болгарського перцю:

В наступному відео можна ознайомитись ще із двома способами заморожування перцю на зимний період: