Пекінська капуста останнім часом стала дуже популярною серед своїх овочевих родичів. Причина тому – її особлива м’якість і ніжність смаку. З капусти, в першу чергу, готують вітамінні соковиті салати, але у гарячі страви теж можна додавати! Наприклад, робити м’ясні голубці, рагу та знаменитий борщ. Ціна пекінської капусти улітку та взимку значно відрізняється. Тому заморожування хрусткого смаколику допоможе вам зекономити.
Інгредієнти: Пекінська капуста
Отже, ви запланувати протягом теплого сезону заморозити пекінську капусту. Вибирайте тугенькі екземпляри та зніміть верхні листочки. Потім дрібно нашаткуйте. У підготовлені пакети щільно утрамбуйте та злегка натисніть, щоб випустити повітря. Закрийте пакети з капустою та відправляйте у морозильну камеру.
Перед приготування страв із капусти, попередньо розморожувати її не потрібно.
Заморожувати овоч для подальшого приготування голубців треба за іншим способом. Спочатку з капусти позривайте листочки. Потім киньте їх у киплячу воду і накрийте кришкою. Через кілька хвилин вимкніть вогонь і почекайте ще 10 хвилин, щоб продукт злегка пропарився.
Потовщену частину стебла краще акуратно зрізати ножем.
Тепер капустяні листи хай вихолонуть. Додатково обсушіть сировину сухим рушником із тканини чи паперовим. Після цього поскладайте пекінську капусту, розправляючи рівно листя, у широкий пластиковий контейнер чи в цупкий пакет. Укладайте в морозильну камеру, враховуючи особливу ламкість листочків у замороженому стані.
У якості бонусу пропонуємо цікавий відеорецепт з корейської кухні. Страва називається кімчі та готується на основі пекінської капусти.