Як заморозити печериці

Печериці є одним з найпопулярніших сортів грибів. З них можна приготувати безліч страв, вони чудово смакують. Але оскільки печериці не варто тримати в холодильнику надто довго, пропонуємо вам способи заморозки цих грибів. Так ви завжди зможете зберегти їх свіжими і смачними.

Застосування методу заморозки печериць

Заморожені печериці можна класти в будь-які страви. Просто треба обрати той спосіб заморожування, який буде найзручнішим саме для вас.

Нарізані заморожені печериці

Як підготувати печериці до заморожування

Треба вибрати молоді та свіжі грибочки, які мають невеликі розміри. Потім помити  водою з під крану і почистити. Очищення допомагає підкреслити смак. Також варто обов’язково обрізати низ ніжки.

Що ж стосується нарізання, то різати варто більші гриби. А маленькі можна лишити цілими.

Перед заморожуванням гриби треба добре просушити, потім скласти в пакети чи контейнери та відправити в морозильну камеру.

Як можна заморожувати печериці

Щоб гриби не темнішали, їх можна бланшувати. Для цього треба кинути їх в киплячу воду та проварити 1-2 хвилини. Якщо ви вибрали великі гриби – 3-4 хвилини. Потім плоди перекладають в воду, в яку додано лимонний сік і тримають кілька хвилин. Далі гриби можна сушити, складати в тару і заморожувати.

Також печериці можна зварити. Але варити їх треба не більше 10-ти хвилин. Потім відкинути на друшляк, дати стекти та розкласти в тару і заморозити.

Якщо ви збираєтеся додавати гриби до смажених страв, значить їх можна і обсмажити. Для цього спочатку викладіть гриби на пательню без олії, почекайте, доки з них вийде вода, додайте олію і смажте до золотої скоринки. Після цього можна складати заготовку в контейнери і ставити в морозильну камеру.

Печериці заморожені в свіжому вигляді

Зберігання заморожених шампіньйонів в домашніх умовах

Гриби треба зберігати при стабільній температурі -18 градусів за Цельсієм. Свіжі гриби можуть зберігатися цілий рік, а варені, смажені – 6 місяців.

Заморожені печериці в вакуумному пакеті

В цьому відео ви зможете побачити ще один спосіб заморожування смажених грибів.