Існує більше 300 видів папороті, але в їжу вживають лише папороть «Орляк звичайний». На Далекому Сході страви з папороті звичайна справа. Її маринують, засолюють, і заморожують. Давайте подивимося, як правильно заморозити папороть в морозилці.
Інгредієнти: Папороть
Збирають молоді пагони папороті навесні, поки листочки ще не розпустилися і гілочки схожі на голову орла. Звідси і пішла назва цього виду папороті.
Промивати папороть не обов’язково. Переберіть її, відокремте прилиплі листочки і сміття. Складіть пагони пучком і розріжте на 2-3 частини.
Після цього, поставте на вогонь каструлю з водою, трохи підсоліть, і коли вода закипить, засипте пагони папороті в киплячу воду.
Шумівкою знімайте сміття і піну. Відварювати пагони слід хвилин 5-7, потім відкиньте папороть на друшляк, дайте воді стекти і паросткам охолонути.
Можна відразу розкладати пагони папороті по пакетам і заморожувати, але краще використовувати старий, перевірений спосіб. Розкладіть папороть на лотку тонким шаром, і укладайте в пакети вже після того, як вона гарненько заморозиться.
Свіжу папороть заморожувати не можна. Після розморожування вона перетворюється на волокнисту слизь і неймовірно гірчить.
Страви із замороженї папороті дуже смачні і корисні, а далекосхідні господині із задоволенням поділяться своїми рецептами.
Дивіться відео: