Рагу – це проста, смачна і популярна страва, яку можна їсти весь рік. А щоб не купляти свіжі овочі, які взимку коштують дорожче, можна зробити заморжену заготовку.
Інгредієнти: Баклажани, Болгарський перець, Зелений горошок, Зелень, Кабачки, Квасоля, Кольорова капуста, Кукурудза, Морква, Помідори, Солодкий перець, Стручки зеленого горошку, Стручкова квасоля
Зміст
Інгредієнти для замороженого рагу
В рагу можна класти різні комбінації овочів, тому ми коротко розкажемо про заморожування основних та найпопулярніших інгредієнтів. Це:
- кабачок;
- баклажан;
- болгарський перець;
- помідори;
- морква;
- стручкова квасоля;
- цвітна капуста;
- горошок;
- кукурудза;
- зелень.
Кожен може сам вирішити, які інгредієнти скомбінувати, аби вийшло те рагу, яке йому до вподоби.
Кабачок
Якщо кабачок молодий і без зерен, його треба просто помити. Якщо ж він старіший – тоді зняти шкірку і витягнути зернятка.
Кабачок можна бланшувати 3 хвилини або зразу ж порізати на невеликі кубики та розкласти в пакети і відправити в морозильну камеру.
В цьому відео можна подивитися, як правильно бланшувати овочі:
https://youtu.be/6gmAWExrAt4
Баклажан
Оскільки баклажани гірчать, спочатку їх треба порізати на пластини, добре засипати сіллю та лишити на 30 хвилин. Завдяки цьому вся гіркота вийде і баклажани матимуть приємний смак.
Їх, як і кабачки, можна заморожувати сирими або бланшувати протягом 4х хвилин. Для заморозки баклажани, як і всі інші овочі, що будуть використовуватися в рагу, ріжуть на кубики. Потім складають в пакети і відправляють в морозильну камеру.
Солодкий болгарський перець
Солодкий перець треба просто помити, порізати соломкою і відправити на заморожування.
Помідор
З помідорів краще спочатку зняти шкірку. Для цього треба зробити на них хрестоподібний розріз та занурити в окріп на хвилину. Так шкірка зніметься набагато легше. Після цього можна різати томати великими шматочками і заморожувати.
Морква
Моркву треба добре помити, почистити та нарізати такими шматочками, які вам подобаються.
Заморожувати моркву можна як в сирому вигляді, так і бланшовану протягом 5-ти хвилин.
Стручкова квасоля
Треба відрізати плодоніжки, порізати на шматочки розміром 3-4 сантиметри та проварити в киплячій воді 5 хвилин.
Цвітна капуста
Цвітну капусту необхідно розділити на суцвіття та покласти в солону воду на 30 хвилин. Так ви позбудетеся всіх комах, які можуть в ній жити. Перед заморозку необхідно бланшувати суцвіття протягом 3-х хвилин.
Зелений горошок
Горошок можна заморожувати в стручках або зернятками. Перед заморозкою будь-який вид горошку необхідно потримати в окропі 4 хвилини.
Кукурудза
Кукурудзу також необхідно бланшувати 4 хвилини. Це можна робити як в качанах, так і готувати вже відокремлені зернятка. Потім кукурудзу треба покласти в крижану воду.
Зелень
Можна використовувати будь-яку зелень, що вам подобається: кріп, базилік, петрушка. Гілочки подрібнюють ножем, складають в контейнери і ставлять в морозильну камеру.
Рагу з овочів на зиму: способи заморозки
Овочі можна заморожувати як окремо, так і всі разом. Якщо ви хочете зробити суміш, тоді викладіть обрані інгредієнти в ємність, перемішайте та розкладіть на порції. Слідкуйте, щоб одна порція була розрахована на один прийом їжі. Бо якщо ви заморозите надто багато, а потім спробуєте відокремити частину, то через розморозку овочі почнуть псуватися.
Заморожені овочі ні в якому разі не можна солити.
В цьому відео можна дізнатися нюанси про заморожування овочів на рагу:
Також овочі можна заморожувати так, щоб вони не злипалися між собою. Для цього покладіть кожен вид овочів на дошку, поставте в морозилку, заморозьте і лише потім змішайте або розкладіть кожен в свій контейнер.
Ви можете заморожувати будь-які овочі в будь-який час, а потім зробити ту суміш, яка вам подобається.
А це ще одне відео, присвячене приготуванню рагу з заморожених овочів: