Опеньки – смачні грибочки, з яких можна приготувати багато страв. Тому вартує заморозити їх на зиму.
Інгредієнти: Гриби опята
Зміст
Як підготувати гриби до заморожування
Якщо ви збираєте гриби самостійно – очищайте їх від бруду, коли зрізуєте.
Вдома посортуйте гриби, відберіть ті, на яких є ушкодження. Потім поріжте більші опеньки на шматки. Дрібні різати не треба – вони і так чудово заморозяться.
Після цього добре вимийте гриби.
Це відео присвячене саме тому, як правильно перебирати та чистити опеньки:
І ще одне відео про те, як швидко почистити опеньки:
Чи можна заморожувати сирі опеньки?
Гриби можна заморожувати як сирими, так і після того, як вони пройдуть термічну обробку. Свіжі заморожені опеньки можна смажити, тушити, варити, додавати в будь-які страви.
Якщо гриби не дуже брудні – перед заморожуванням просто їх обітріть. Якщо бруду багато – помийте і викладіть на паперовий рушник.
Візьміть деко або дошку, застеліть харчовою плівкою, викладіть гриби одним шаром та поставте в морозильну камеру. Коли вони заморозяться – перекладіть в пакети або контейнери та поверніть в морозилку на зберігання.
Як варити опеньки для заморожування?
Якщо ви хочете заморозити варені опеньки – помийте їх та варіть в киплячій воді протягом 10-ти хвилин.
Далі охолодіть грибочки, дайте їм добре стекти в друшляку та розкладіть їх в пакети. Важливо, щоб в кожен пакет було складено порцію на один раз.
Це відео присвячене тому, як варити опеньки для заморожування:
І ще одне відео про заморожування опеньок:
Замороження смажених опеньків на зиму
Якщо ви заморозите смажені опеньки, то отримаєте напівфабрикат, який можна підігрівати і зразу ж подавати до столу.
Треба взяти грибочки, помити, викласти на сковорідку і включити вогонь. Почекайте, доки повністю вийде вода, потім налийте олії та смажте їх 20 хвилин.
Після цього відкиньте гриби на сито, дайте жиру стекти та розкладіть їх по пакетах або контейнерах і відправте в морозилку.
Як правильно розморожувати гриби опеньки
Якщо опеньки сирі – переставте їх в основний відсік на 8 годин, а потім виставте на стіл. Коли вони повністю розморозяться – обсушіть рушником.
Варені та смажені опеньки не треба розморожувати. Зразу ж додавайте їх в перші страви або ж підігрійте на сковорідці.
Якщо температура в морозилці стабільно сягає -18-ти градусів за Цельсієм, опеньки можуть зберігатися 12 місяців, а якщо менше – 6 місяців.