Заморожування молока, для багатьох, є чимось дивним і нестандартним. Але в деяких країнах така практика існує вже давно. І завдяки такому досвіду, з’явилися прості способи заморозки молока.
Інгредієнти: Молоко
Замороження коров’ячого молока
Жителі Крайньої Півночі займаються заморожуванням молока дуже багато років. Так їм набагато легше транспортувати цей продукт. Молоко там заморожують великими “шайбами” або маленькими кружальцями.
Поступово цей досвід почав використовуватися в інших регіонах. Заморожувати молоко дійсно зручно. Можна купити десять літрів домашнього молока, заморозити і пити його місяць, а не їздити в село чи на базар кожної неділі.
Щоб заморозити молоко, можна використовувати звичайні пластикові пляшки, або пакети з застібкою.
При заморожуванні пляшки трохи роздуває, тому треба не доливати молоко до самого краю. А перед закручуванням кришки обов’язково витиснути повітря.
Замороження грудного молока
Також можна заморожувати не тільки коров’яче, але і грудне молоко. В деяких випадках жінкам необхідно кудись піти на багато годин і тоді саме таке молоко використовують для годування.
Грудне молоко може не псуватися до 6-ти місяців, якщо в морозилці підтримується стабільно низька температура. Для заморожування молоко розливають порційно, в пляшечки. Та ставлять в морозильну камеру.
Розморожування молока
Молоко не можна розморожувати в мікрохвильовці або на водяній бані. Тільки при кімнатній температурі. Якщо зверху ви побачите жирові білі пластівці – не хвилюйтеся. Так може розшаровуватися жирне молоко.
Після того, як молоко повністю розморозиться, його треба прокип’ятити. І потім можна пити або додавати в страви.
В цьому відео можна побачити, як заморожувати і розморожувати грудне молоко: