Маслюки – це дуже смачні і ароматні грибочки, які можна додавати в різні страви, варити з них перше. Тому коли наступає грибний сезон, треба купляти чи збирати маслюків, а потім заморожувати. Є дуже прості способи заморозки, якими ми зараз і поділимося.
Інгредієнти: Маслюки
Перед тим, як почати заморозку, рекомендуємо зняти верхню слизьку плівочку. Правда, це не дуже просте заняття, тому тим, кому подобається гірчинка, можна цього не робити. А всім іншим радимо перед очищенням трохи підсушити гриби – тоді плівка зніметься швидше і легше.
Замороження сирих маслюків
Треба відібрати гарні грибочки, добре їх промити під проточною холодною водою, а потім просушити рушником. Варто пам’ятати, що цей сорт грибів сильно вбирає вологість, тому старайтеся лишати їх в воді якомога менше. Після просушування, гриби треба розкласти по герметичним пакетам і відправити в морозилку.
Замороження відварених маслюків
Такий спосіб найкраще використати в тому випадку, коли гриби мають не дуже гарний вигляд, наприклад, вони поламані. Отже, грибочки треба помити, почистити і порізати так, щоб всі шматочки були приблизно однакового розміру.
Доки ви ріжете гриби, поставте на вогонь воду і трохи підсоліть. Коли вона закипить – викладіть туди гриби, варіть 5-7 хвилин, потім відкиньте на друшляк, та лишить поки гриби повністю не стечуть і не охолонуть.
Коли гриби стануть повністю холодними, розкладіть їх по контейнерах та відправте в морозилку.
Замороження обсмажених маслюків
Щоб заощадити час в майбутньому, можна заморозити обсмажені маслюки.
Щоб приготувати такий варіант заготовки, треба почистити і зварити гриби, а потім підсмажити їх на сковорідці, на рослинній олії. Важливо викладати гриби невеликими порціями, аби вони добре обсмажувалися. Щоб аромат став більш духмяним – використовуйте цибулю.
Краще обсмажувати маслюків до півготовності – тоді вони краще зберігатимуться.
Після обсмажування треба дати грибам охолонути, а потім покласти їх в контейнери та поставити в морозильну камеру.
Гриби рекомендується розморожувати поступово, аби вони не почали розвалюватися. Виключення – заморожені смажені маслюки. Їх дозволяється зразу ж викладати на сковорідку. Аби страва вийшла смачною – потушкуйте гриби з картоплею та сметаною.
І, наостанок, ось вам відео з способами заморозки маслюків: