Як заморозити листя салату – заморожуємо зелень салату на зиму

Якщо у вас на кухні листя салату опинилося набагато більше, ніж ви можете спожити найближчими часом, не поспішайте його позбутися. Пропонуємо вам заморозити листя салату і мати взимку свіжу вітамінну страву. Рослину можна заморожувати так само, як і іншу соковиту зелень. Лише зважте на те, що листочки салату ніжніші. Тож заготовлювати його у такий спосіб треба особливо акуратно.

Можливо, ви вже чули про рецепти заморожування бланшованого листя салату? Ви можете заготовлювати зелень таким чином лише для подальшого використання, як начинку. Наприклад, для пирога з овочами, для рулетів з лаваша і з м’ясом та, як один з інгредієнтів для фаршу. Але, якщо вам потрібне листя свіжого й не прим’ятого вигляду, то термічна обробка салату не допускається.

Є ще один варіант заморожування зелені у кубиках льоду. Та уявіть, які повинні бути великі льодяні кубики, щоб заморозити салат цілими екземплярами листочків.

Ми впевнені, що ви виберете найкращий спосіб заморозки смачного салату, який найкраще підійде згідно з вашим поглядом на кулінарні експерименти.

Отже, підготуйте сировину для заморожування: виберіть свіжі й цілісні листочки салату. Відкидаючи зів’ялі, повідривайте жорсткі стебла у вибраних екземплярах. Важливо, саме повідривати, а не відрізати ножем. Тому, що після заморожування від леза на салаті зостаються мікроскопічні рештки оксиду заліза.

Перемийте листя під проточною холодною водою. Краплі, що зосталися злегенька струсіть, але листя додатково не просушуйте, у цей же момент замотайте у харчову плівку або пластиковий контейнер. Не чекаючи остаточного висихання вологи, листя салату у такому вигляді повинно піддаватися дії низької температури.

заморозка листя салату

Зважте на те, що слід вберегти зелень не від доступу води, а від кисню. Тому герметично її запакуйте.

заморозка листя салату

Щоб оптимізувати приготування салату після розморожування, спробуйте заготовити салат у подрібненому вигляді. Порвавши руками листя салату, потрібно перекладати зелену суміш у спеціальний контейнер або скляну тару. Щільно позакривайте кришками. А потім ставте її якнайшвидше у морозильну камеру.

заморозка листя салату

Напевно, ви чекаєте, що листочки салату стопроцентно будуть  мати вигляд свіжих та хрумких. Ні, але дуже близько до цього. Головне, що при такому заготовлюванні після розморозки залишаться смак салату та корисні вітамінні компоненти. А це саме головне, що ми хочемо отримати від зелені холодної пори року.

Перегляньте відео і про інші цікаві рекомендації щодо приготування та заморожування листового салату: