Кукурудза – це дуже смачний додаток до багатьох страв. І якщо вам не хочеться їсти консервовану кукурудзу, завжди можна заморозити свіжу, коли почнеться сезон.
Інгредієнти: Кукурудза
Зміст
Як правильно вибрати і підготувати кукурудзу до заморожування
Треба обов’язково обирати молоду кукурудзу, бо стара буде несмачною та надто жорсткою. Початки необхідно почистити та промити водою.
Способів заморозки є декілька, тому зараз розкажемо про кожен з них.
Замороження кукурудзи цілими качанами
Якщо хочете їсти варену кукурудзу і взимку – можете заморозити її цілими качанами.
Треба покласти кукурудзу в кип’ячу воду, проварити 10 хвилин, потім остудити в крижаній воді (додайте до неї кубики льоду), дати обсохнути і скласти в пакети або контейнери. Потім можна відправляти початки в морозильну камеру.
Коли ви вирішите поїсти вареної кукурудзи, просто опустіть її в окріп на кілька хвилин і вона буде готовою до вживання.
Також можна заморожувати і свіжу кукурудзу. Її треба почистити та скласти в пакети і покласти в холодильник. Але таку кукурудзу треба буде варити 15-20 хвилин.
Як заморозити кукурудзу в зернах для приготування салатів
Щоб заморозити зерна, треба зварити кукурудзу, охолодити в крижаній воді, а потім ножем дістати зернятка.
Після цього необхідно розкласти її в герметичні пакети та закрити їх, попередньо видаливши повітря. Розкладайте зернятка порційно, щоб не доводилося розморожувати всю кукурудзу, бо після цього вона зіпсується.
В цьому відео вам розкажуть цікаві нюанси про заморожування кукурудзи:
Розморожування
Якщо ви готуєте страви в яких кукурудза буде смажитися або варитися – її можна не розморожувати і просто кидати в окріп чи на пательню.
Якщо ви хочете додати кукурудзу в салат – опустіть її в киплячу воду на 60 секунд.
Кукурудзу треба зберігати в морозилці 8-12 місяців. Ні в якому разі не допускайте розморожування, бо якщо ви заморозите зерна вдруге – вони зіпсуються.
Заморожуйте кукурудзу та насолоджуйтеся її прекрасним смаком весь рік.