Цю ароматну пряну зелень люди використовують у кулінарії вже більше 3-х тисяч років. До нашого часу дійшли пам’ятки про вирощування рослини для стародавньої египетської кухні. В Україні її знають, як кінзу або коріандр. У інших країнах вона має різні назви, але так само шанується за кількість корисних речовин та пряний аромат. Деякі господині засушують кінзу, щоб мати цю рослину холодної пори року. Та, ви ж розумієте, вигляд і смак у засушеної вже не такий гарний. Тому саме заморожування якнайкраще збереже усі вітаміни та яскравий зелений колір.
Інгредієнти: Кінза, Коріандр, Сілантро
Про пропонуємо декілька способів заморожування запашного свіжого коріандру.
Зміст
Замороження свіжої зелені кінзи
Зелень для заморожування повинна бути не дуже жорсткою та без сухих стеблин. Переберіть кожну гілочку і відкиньте ще й зів’ялі, якщо такі побачите. Потім промийте кінзу під проточною водою.
Заморожувати зелень можна, як цілими гілочками так і пошатковану не дуже дрібненько. Покладіть тепер коріандр у пакет. Можете навіть у подвійний, щоб яскравий аромат не передавався іншим продуктам у морозилці. Зберігайте заморожену зелень на верхній частині морозильної камери, щоб інші пакунки не зім’яли тендітні листочки.
Замороження кінзи з рослинним маслом
Чудовий варіант збереження літньої запашної зелені. Спочатку перемеліть промиті гілочки кінзи за допомогою блендера. Потім додайте до неї рослинну олію – соняшникову рафіновану або оливкову. Співвідношення продуктів: на 1 чашку подрібненої зелені 1 чашку олії.
Зелене пюре покладіть у невеличкі пластикові контейнери й заморозьте. Також спробуйте спочатку у форму для льоду, а після затвердіння у морозильній камері – пересипати кубики у пакет і знову повернути у морозяне середовище.
Замороження кінзи з бутербродним маслом
Свіже вершкове масло витримайте у теплі, поки воно не розтане до консистенції густої сметани.
Після цього не дрібно порізану свіжу кінзу додати до масла та рівномірно перемішайте. Масу викладіть на чисту фольгу.
Лопаткою чи ножем сформуйте прямокутник. Перегорніть фольгою та покладіть у морозилку.
Розморожувати кінзу спеціально не потрібно. Заморожені кубики зелені чи частинки цілих стебел зразу ж кидайте у гарячу страву при готуванні. Беріть з морозилки рівно ту кількість коріандру, що використовується у потрібний момент. Повторно заморожувати зелень не рекомендується.
Секрети по підготовці та заморожуванню свіжої кінзи перегляньте на відео: