Всі ми звикли їсти взимку квашену капусту. Це дійсно смачно, але ж іноді так хочеться зробити салат зі свіжої, або додати її в борщ. І саме для таких випадків варто заморожувати свіжу капусту. Зараз ми розкажемо вам, як заморозити різні сорти капусти, аби вона добре і довго зберігалася та залишилася дуже смачною.
Інгредієнти: Брюссельська капуста, Капуста білокачанна, Капуста калі, Капуста пекінська, Цвітна капуста, Червонокачанна капуста
Зміст
Капуста білокачанна, червонокачанна, пекінська, савойська
Не можна заморожувати капусту цілими качанами. Між листям утворяться кристали льоду, які потім їх розірвуть.
Тому необхідно спочатку розібрати капусту на листочки та бланшувати їх протягом 3-5 хвилин. Потім трохи почекати, доки вода стече і вже після цього скласти їх в пакет та відправити в морозильну камеру.
Якщо капусту заморожують, щоб додавати в борщ, можна зразу ж її дрібно порізати, скласти в пакети та заморозити.
До речі, шинковану капусту не треба розморожувати. Її варто кидати в борщ, як тільки витягнете з морозилки.
Брюссельська капуста
Капуста в маленьких качанчиках – це дуже смачний овоч, який додає в страви пікантний смак. Щоб її заморозити, треба прибрати зайві листочки та проварити в киплячій воді з шматками лимону 2 хвилини.
Після цього качани відкидають на друшляк, обливають холодною водою та залишають на 2 години.
Тепер капусту треба розкласти по пакетам і покласти в морозильну камеру.
Капуста цвітна та броколі
В цій капусті є дуже багато корисних речовин. І з неї можна приготувати безліч страв, починаючи від салатів і закінчуючи броколі в клярі.
Капусту треба розділити на дрібні суцвіття та проварити 15 хвилин в воді, яку попередньо закип’ятили та додали в неї трошки солі і шматок лимону.
Після цього треба дати капусті охолонути та стекти. І можна розкладати її в пакети та відправляти в морозилку.
Листова капуста калі
Листова капуста теж підходить для заморозки. Але її не можна бланшувати більше 3-х хвилин, інакше вона розвариться і стане просто слизом.
Після бланшування треба обдати капусту холодною водою, розкласти на рушник, дати просохнути і вже після цього складати в пакети і в морозилку.
Оскільки заморожені листочки крихкі, зверху на них не можна нічого класти.
Зберігати капусту треба при температурі -18 ° С. Підтримуйте її стабільно і тоді капуста не зіпсується протягом восьми місяців, а там вже можна їсти новий врожай.
А в цьому відео можна побачити, як треба заморожувати броколі.