Як заморозити йогурт – готуємо домашнє морозиво з йогурту

Домашнє морозиво – це смачно, натурально і дуже корисно. Особливо якщо для приготування використовується домашній йогурт. 

Щоб спростити роботу до максимуму, можна взяти магазинний йогурт. До речі, не варто переплачувати за живі бактерії, бо вони все одно всі загинуть. Краще подивитися на те, що входить до його складу. Наприклад, в йогурті ні в якому разі не повинно бути желатину.  Постарайтеся знайти продукт, в якому буде якомога більше натуральних складників.

Варто відзначити, що морозиво з такого йогурту смачне, але воно більш щільне і в ньому багато льоду.

Тому варто зробити йогурт самостійно або ж, хоча б, взяти звичайний вершковий йогурт і змішати його з фруктами. Для цього підходять всі м’які фрукти, наприклад банани, ківі. Їх кладуть в блендер, заливають йогуртом та добре збивають. За смаком можна додавати лимонну цедру, мед, шоколадну стружку.

заморозка йогурту

Вилийте йогурт в посудину та поставте в морозилку. Це робиться для того, щоб коли йогурт трохи підмерз, збити його в блендері ще раз. Так ви позбавитеся від кристалів льоду і він стане на вигляд як справжнє морозиво. Після цього йогурт треба розкласти по станканчиках, вставити палички і лишити в морозилці до повного замерзання.

заморожений йогурт

Коли морозиво буде готове, формочки треба опустити в теплу воду на пару хвилин – так ви дістанете солодощі, не пошкодивши їх.

В цьому відео ви побачите найпростіший покроковий рецепт приготування: