Імбир – це дуже корисний продукт, який допомагає від застуди, є природнім антибіотиком, сприяє пришвидшенню метаболізму. Саме тому, треба завжди мати під рукою корінь імбиру. Але він, як і інші овочі, з часом починає псуватися. І що ж робити? Звісно ж – заморозити.
Інгредієнти: Імбир
Є кілька способів заморожування. Всі вони однаково хороші, тому кожен може вибрати те, що йому до вподоби.
Зміст
Замороження кореня цілком
Оскільки корінь не є ідеально рівним, в місцях згинів може бути бруд. Тому його треба ретельно почистити щіткою. Потім корінь сушать за допомогою паперового рушника, добре загортають в харчову фольгу та запаковують в герметичний пакет. В такому вигляді його можна класти в морозильну камеру.
Замороження нарізаного кореня імбиру
Корінь треба помити, почистити, зняти з нього шкірку та нарізати соломкою або кружальцями.
Потім імбир складають в герметичний пакет, витискають з нього повітря, закривають і кладуть в морозилку.
Замороження натертого імбиру
Корінь треба помити, почистити та натерти на дрібній тертці.
З отриманої маси необхідно сформувати невеликі кульки. Їх викладають на деко, попередньо закрите пергаментом, зверху накривають харчовою плівкою та ставлять в морозильну камеру на кілька годин.
Коли кульки замерзнуть настільки, щоб не злипатися, їх треба перекласти в пакет або контейнер.
Імбир може зберігатися в морозильній камері до 6-ти місяців. Треба тільки слідкувати за тим, щоб температура була постійно однаково низькою.
Більше про цей неймовірно корисний продукт можна дізнатися з відео: