Іноді трапляється така ситуація, коли треба заморозити червону ікру. І важливо знати, як це зробити правильно, аби не зіпсувати продукт.
Інгредієнти: Ікра чорна, Червона ікра
Оскільки ікру вже попередньо заморожували, треба все зробити правильно, інакше вона може втратити свої смакові якості та почати виглядати дуже непрезентабельно.
Отже, як же заморозити червону ікру правильно?
Спочатку необхідно викласти ікру на друшляк з дрібною сіткою та позбавити її всієї зайвої рідини.
Далі треба підготувати тару. Найкращій варіант – маленькі банки. Наприклад, з-під дитячого харчування. Після того, як ви викладете ікру в банки, покладіть в кожну по столовій ложці рослинної олії. Потім обережно перемішайте, добре закрутіть кришкою та поставте в морозилку. Важливо, щоб там була постійна температура -18 градусів за Цельсієм.
Так ікра може зберігатися 12 місяців. Але окрім того, як правильно заморозити цей продукт, необхідно розуміти, як його розморожувати. Якщо цього не знати – ікру можна зіпсувати.
Найважливіша в цьому процесі – поступовість. Треба спочатку покласти її в камеру, де стабільна температура -1 градус за Цельсієм. Там банка має стояти 24 години. Після того її можна витягати, та ставити на стіл, аби вона продовжувала розморожуватися при кімнатній температурі.
Що ж стосується чорної ікри, то її не можна повторно заморожувати. Тому єдиний варіант – тримати її в камері з температурою -1 градус. Так вона може зберігатися, але не більше 3-х місяців.
В цьому відео можна докладно подивитися, як заморожувати ікру: