Хумус – продукт, яким із задоволенням смакують по усьому світові. І у кожної країни є свій погляд на його приготування. Та й господині у кожній родині додають ще й свій почерк під час його готування. Найбільш популярний класичний Середземноморський рецепт цього блюда із додаванням оливкової олії. У мусульманських країнах його знають, як левантійський арабський соус. Цікаво, що слово хумус і означає нут. Тобто, сорт баранячого гороху, із якого й готують цю поживну страву. Якщо ви й ваші ближчі родичі дуже любите цю екзотичну страву, то чому б вам не заморозити хумус?!
Хумус – дуже універсальний та смачний сам по собі, його можете також намазувати на підсмажений хліб чи загортати у лаваш. Додавайте до гарніру чи начиняйте піту, додавши свіжої зелені. Готовий домашній хумус в холодильнику може перебувати до 5 діб. Як ви знаєте, готувати його не так швидко, тож частину заморозити на 1-2 місяці, а частину поїсти найближчими днями після приготування – прекрасний варіант. Адже складові для страви мають пройти попереднє замочування, а потім довге варіння. Тому ми вам рекомендуємо узяти на замітку цей спосіб із відправкою до морозилки готового блюда.
Нумо, починаємо нашу чергову кулінарну справу!
Відмочений нут потрібно відварити. Рідину, у якій він кипів, злийте, але не позбувайтеся її.
Тепер працюйте над створенням хумуса, як завжди. Перемеліть блендером, додаючи потроху нутовий бульйон. Зі спеціями, олією і сіллю поки почекайте.
Перемелюйте хумус до ніжної консистенції. Потім отриманим пюре наповніть потрібну кількість невеликих контейнерів. Потім вже можете ставити у морозильну шафу.
Що треба знати перед тим, як ви задумали ласувати готовим хумусом. Напередодні ввечері треба поставити його на розморожування, просто поставивши його у холодильник. Коли ви так розморожуєте страву поступово, то її консистенція та смак залишаються прийнятними. Перед вживанням посипте сіллю, додайте спеції, вершкове масло чи оливкову олію й ще раз позбивайте за допомогою блендеру.
Якщо вам зручніше заморозити повністю готовий хумус, то зверніть увагу на те, що деякі складові будуть додавати гіркуватий присмак, а саме – кунжут та часник. Тому, радимо без цих інгредієнтів заморозити продукт, а додати їх уже перед подачею на стіл.
Якщо ви ще не стали прихильником хумусу, то ознайомтеся із ним ближче обов’язково. У нуті, з якого роблять цю страву, багато білка, корисних жирів та клітковини. Він рекомендується дієтологами для покращення стану серцево-судинної системи.
Перегляньте цікавий та оригінальний рецепт хумусу у відео: