Як заморозити хліб в домашніх умовах в морозилці

В деяких випадках буває так, що хліб треба заморозити. І саме для таких ситуацій ми пропонуємо кілька простих способів, які допоможуть зберегти вироби свіжими.

Для чого заморожують хліб

Хліб заморожують, щоб він не почав черствіти і цвісти. До речі, часто в супермаркетах, коли ми чуємо запах свіжої випічки, насправді, це лише доводять до готовності півфабрикати, які були заморожені готовими на вісімдесят відсотків. В цьому немає нічого страшного, адже такий хліб не поступається в якості, але його легше транспортувати та зберігати.

 

Як заморозити хліб

Правила заморозки хліба

Хліб можна покласти в пакет цілим, але так варто робити лише в тому випадку, якщо після розморожування буханку з’їдять за день-два. Слідкуйте за тим, аби в пакеті було якомога менше повітря.

Варто відправляти на заморожування свіжий хліб, бо якщо він вже почав черствіти, то і після розморожування ви отримаєте сухі і несмачні шматки.

Також варто пам’ятати про те, що не можна заморожувати гарячий хліб. В морозилці з нього виділиться пара, він покриється інеєм і після розморожування буде неприємно вологим.

Як заморозити хліб

Якщо ви не їсте багато хліба за один раз, буханку треба порізати шматками, скласти в пакети або загорнути в плівку. Бажано розкладати його порційно. Тобто, класти в один пакет стільки хліба, скільки ви плануєте з’їсти за один раз.

Як заморозити хліб

Хліб можна зберігати в морозилці до чотирьох місяців.

Як розморожувати хліб

Хліб можна розморозити декількома способами:

  1. Якщо хліб заморожували цілим, його просто дістають з морозильної камери, розгортають та дають полежати біля чотирьох годин на відкритому повітрі. Цього часу достатньо для повного розморожування.
  2. Якщо заморожували нарізаний хліб треба дістати потрібну порцію та розкласти хліб одним шаром на рівній поверхні. Він має розморозитися десь за двадцять хвилин.Як заморозити хліб
  3. Також можна розморожувати і в духовці. Для цього шматочки викладають на решітку-гриль, обирають температуру 200 ° С і залишають  на 5 хвилин. А щоб отримати хрустку скоринку, треба лишити хліб на 20 хвилин. Але спочатку варто змастити кірочку водою бо якщо цього не зробити вона просто засохне.Як заморозити хліб
  4. Якщо немає можливості скористатися духовкою, можна взяти і звичайну сковорідку. Олію використовувати не треба. Хліб просто викладають на сковороду та прогрівають на мінімальному вогні кілька хвилин.
  5. Найпростіший спосіб швидкого розморожування – тостер. Він не тільки розморозить хліб але і зробить на ньому хрустку скоринку.
    Як заморозити хліб
  6. Іноді користуються навіть пароваркою, але в цьому випадку хліб може отримати занадто багато пари і стати вологим.

Тепер ви знаєте всі способи заморожування і розморожування хліба. Користуйтеся на здоров’я!

І наостанок ще одне відео про зберігання хліба, аби він був свіжий тижнями.