В деяких випадках буває так, що хліб треба заморозити. І саме для таких ситуацій ми пропонуємо кілька простих способів, які допоможуть зберегти вироби свіжими.
Інгредієнти: Хліб
Для чого заморожують хліб
Хліб заморожують, щоб він не почав черствіти і цвісти. До речі, часто в супермаркетах, коли ми чуємо запах свіжої випічки, насправді, це лише доводять до готовності півфабрикати, які були заморожені готовими на вісімдесят відсотків. В цьому немає нічого страшного, адже такий хліб не поступається в якості, але його легше транспортувати та зберігати.
Правила заморозки хліба
Хліб можна покласти в пакет цілим, але так варто робити лише в тому випадку, якщо після розморожування буханку з’їдять за день-два. Слідкуйте за тим, аби в пакеті було якомога менше повітря.
Варто відправляти на заморожування свіжий хліб, бо якщо він вже почав черствіти, то і після розморожування ви отримаєте сухі і несмачні шматки.
Також варто пам’ятати про те, що не можна заморожувати гарячий хліб. В морозилці з нього виділиться пара, він покриється інеєм і після розморожування буде неприємно вологим.
Якщо ви не їсте багато хліба за один раз, буханку треба порізати шматками, скласти в пакети або загорнути в плівку. Бажано розкладати його порційно. Тобто, класти в один пакет стільки хліба, скільки ви плануєте з’їсти за один раз.
Хліб можна зберігати в морозилці до чотирьох місяців.
Як розморожувати хліб
Хліб можна розморозити декількома способами:
- Якщо хліб заморожували цілим, його просто дістають з морозильної камери, розгортають та дають полежати біля чотирьох годин на відкритому повітрі. Цього часу достатньо для повного розморожування.
- Якщо заморожували нарізаний хліб треба дістати потрібну порцію та розкласти хліб одним шаром на рівній поверхні. Він має розморозитися десь за двадцять хвилин.
- Також можна розморожувати і в духовці. Для цього шматочки викладають на решітку-гриль, обирають температуру 200 ° С і залишають на 5 хвилин. А щоб отримати хрустку скоринку, треба лишити хліб на 20 хвилин. Але спочатку варто змастити кірочку водою бо якщо цього не зробити вона просто засохне.
- Якщо немає можливості скористатися духовкою, можна взяти і звичайну сковорідку. Олію використовувати не треба. Хліб просто викладають на сковороду та прогрівають на мінімальному вогні кілька хвилин.
- Найпростіший спосіб швидкого розморожування – тостер. Він не тільки розморозить хліб але і зробить на ньому хрустку скоринку.
- Іноді користуються навіть пароваркою, але в цьому випадку хліб може отримати занадто багато пари і стати вологим.
Тепер ви знаєте всі способи заморожування і розморожування хліба. Користуйтеся на здоров’я!
І наостанок ще одне відео про зберігання хліба, аби він був свіжий тижнями.