Як заморозити хачапурі

Знамениті грузинські хачапурі знають у багатьох країнах. Готувати їх не складно, тому що головні складові таких смачних коржів – тісто та сир. Вони поживні й кожна господиня додає щось своє до класичного рецепта. Для приготування хачапурі можете брати будь-яке тісто: на дріжджах, листкове чи прісне. А для начинки використовуйте той сир, що ви найбільше полюбляєте у випічці. Твердий сир типу сулугуні, чи бринза, чи домашній білий сир чудово поєднуються з коржом.

Ця страва буває закритого та відритого виду. І будь-який із них ви можете заморожувати. Закриті хачапурі однозначно краще для такого способу заготовлювання у морозилці. Тому що форму буде краще тримати, а начинка правильно збереже вологу та буде більш соковитою.

Підготуйте тісто для хачапурі. Його треба добре вимісити та поділити на рівномірні частини. Потім з них зробіть кульки та гарно розкатайте на пласкі коржі. На кожен кружечок викладіть сирну начинку й зліпіть краї до купи.

заморозка хачапурі

Тепер качалкою обережно розкатайте сформований мішечок з сиром, щоб вийшов корж. У його центрі зробіть невеликий отвір в тісті, щоб зменшити натяжіння.

заморозка хачапурі

Потім обгорніть домашній напівфабрикат харчовою плівкою. Перший хачапурі готовий для заморожування, який можете покласти у морозильну камеру. Так само зліпіть й інші коржі та й пообгортайте їх плівкою. У складанні для заморожування головне, щоб хачапурі не занадто були притулені одне до одного. Краще класти їх для заморожування по черзі, щоб кожен попередній був уже твердий і той екземпляр, що буде зверху, не розчавив “свіженького”.

На відміну від м’ясних заморозок, цей корж довго не треба розморожувати. Викладіть його у сковорідку чи у деко. Чекайте, поки розм’якне та й змастіть свіжим яйцем, яке ви попередньо добре перемішали. Посипте зверху сиром та відправляйте хачапурі в духову шафу для запікання.

заморозка хачапурі

заморозка хачапурі

Пухкі, ароматні хачапурі можуть стати улюбленою стравою родини, якщо слідувати рекомендаціям господинь з досвідом. Якщо ви переглянете це відео, то зрозумієте, що таке популярне блюдо із листкового тіста, насправді, готується дуже просто: