Рядовка відноситься до пластинчастих видів грибів і деякі побоюються, що вони отруйні. Але це абсолютно марні побоювання. Рядовки, що поширені на нашій території, цілком їстівні.
Інгредієнти: Вода, Рядовками, Сіль
Їх можна солити, маринувати, або заморожувати, щоб взимку підсмажити свіжі гриби. Сьогоднішній мій рецепт розповість як заморозити рядовки на зиму.
Рядовки ростуть в листяних лісах, і особливого сміття в них немає. Тільки листочки, які налипають на шапки. Вся чистка грибів полягає в тому, щоб прибрати ці листочки і перевірити гриби на наявність черв’ячків.
Зверніть увагу на фіолетові рядовки. Вони теж дуже смачні, але дехто дуже лякається, коли їх виставляють на стіл. Але лякатися марно, так як фіолетові рядовки теж їстівні.
Як заморозити рядовки на зиму
Морозити гриби на зиму можна двома способами.
Перший дуже простий: гриби промити, обсушити і заморозити. Але так вони займають занадто багато місця в морозильній камері. Тому, я вважаю за краще другий: відварити перед заморожуванням.
Промийте рядовки в тазику з водою і закиньте їх в киплячу підсолену воду.
З моменту закипання вони повинні варитися хвилин 10-15. Час від часу помішуйте гриби шумівкою, і знімайте брудну піну, яка з’являється навіть у добре промитих грибах.
Відкиньте відварені рядовки на друшляк, нехай обтечуть і, заодно, охолонуть.
Для заморожування грибів краще використовувати пластикові контейнери. Якщо їх покласти просто в пакет, вони розтечуться і замерзнуть безформною масою, а це не дуже зручно.
Такі «цеглини» дуже зручні. Заморожені гриби легко відрізати, і не треба розморожувати весь брикет. Перед тим як почнете готувати, гриби не обов’язково розморожувати.
Просто засипте замерзлі гриби на сковороду або закидайте прямо в суп. Смак страви від цього не постраждає, а ви заощадите масу часу.