Лисички – це неймовірно смачні і духмяні грибочки, з яких можна приготувати безліч страв. А щоб ласувати ними цілий рік, треба їх заморозити.
Інгредієнти: Гриби лисички
Спосіб № 1 заморозка сирих лисичок
Це найкращий спосіб для заморожування молодих лисичок.
Треба перебрати гриби, відібрати тільки молоді, забрати сміття, позбавитися червивих. Відібрані лисички необхідно промити, кілька разів змінюючи воду. Замочувати їх не варто, бо вони вберуть воду і втратять смак. Після цього гриби просушують на рушниках, складають в пакети і відправляють на заморозку.
Зберігатися такі грибочки можуть від 4-х до 6-ти місяців.
Спосіб №2 заморозка відварених лисичок
Це спосіб для зрілих грибів, які вже можуть почати гірчити. Саме варіння і прибирає гіркоту.
Лисички треба перебрати, порізати на однакові великі шматки, покласти в каструлю, залити водою, додати сіль за смаком і почати варити.
При закипанні необхідно зняти піну шумівкою. Лисички варять 10-15 хвилин.
Потім відкидають гриби на друшляк і чекають, доки вода максимально стече.
Коли гриби вистигнуть, треба розкласти їх в пакети і покласти в морозильну камеру.
Варені гриби можуть зберігатися від 3-х до 5-ти місяців.