Груші – солодкі, медові, ароматні й дуже бажані у десертах, що створюються у холодну пору року. Заморожувати ці фрукти не обтяжливо і це займає менше часу, чим, наприклад, приготування із них варення. Заморожування груш можна робити різними способами. Одне можемо сказати точно, що вітамінні компоненти при такому виді заготовлювання зберігаються чудово!
Інгредієнти: Груші
Підготуйте для заморожування стиглі груші. Навіть можна ті, що ось-ось зіпсуються. Це ж не для погребу чи у ящику ви їх заготовлюєте, а для морозилки й такі підійдуть.
Фрукти перемийте та почистьте від червивих частин і підгнилих зон. Потім покришіть якої завгодно форми.
А от половинки груш ви можете цікавіше заморозити. У вигляді так званих морожених десертів. Викладіть на них полуниці чи малину й смородину. Головне, щоб ягоди були без кісточок і контрастували на фоні світлої м’якоті груші. Ви отримаєте святковий вигляд заморожених вітамінних ласощів.
Також чудовий варіант, якщо заморозити цей фрукт методом “шокового заморожування”. Звичайно, якщо у вашої морозилки є така додаткова функція. Для цього поріжте грушу тоненькими скибочками й заморожуйте їх у такому відділі 2 години.
Після цієї маніпуляції грушку у замороженому стані складіть у пакети чи у спеціальні контейнери та відправляйте на зберігання у звичайну морозилку.
Дехто заморожує груші цілком, просто відкинувши хвостики. Також варто спробувати заморозити їх шматочками у сиропі.
Або ж – подрібнити на блендері разом з іншими фруктами. І ви отримаєте справжнє натуральне фруктове морозиво. Якщо є формочки для морозива, то наповніть їх отриманою сумішшю та покладіть у морозилку, щоб отримати смачний продукт у формі морозива.
Заморожувати груші, як ви зрозуміли, абсолютно не складно. Та ви більше уваги приділяйте розморожуванню. І пам’ятайте, що є особливі секрети цього етапу: ” або дуже швидко, або, навпаки – дуже повільно”. І в результаті отримаєте гарну форму та неймовірний смак десерту.
Наприклад, перед тим, як подавати на стіл заморожені груші, вийміть пакет з фруктами із морозилки. Насипте, скільки вам потрібно, в тарілку і поставте на нижню полицю холодильника, щоб вони потроху розтанули. А от для гарячих напоїв, киселю чи компоту, кидайте груші у киплячу воду зразу після виймання із морозильної камери.
Заморожене грушеве пюре – найоригінальніший спосіб заготовлення плодів. Перегляньте відео про секрети цього рецепту: