Як заморозити груші в морозилці на зиму

Груші – солодкі, медові, ароматні й дуже бажані у десертах, що створюються у холодну пору року. Заморожувати ці фрукти не обтяжливо і це займає менше часу, чим, наприклад, приготування із них варення. Заморожування груш можна робити різними способами. Одне можемо сказати точно, що вітамінні компоненти при такому виді заготовлювання зберігаються чудово!

Підготуйте для заморожування стиглі груші. Навіть можна ті, що ось-ось зіпсуються. Це ж не для погребу чи у ящику ви їх заготовлюєте, а для морозилки й такі підійдуть.

Фрукти перемийте та почистьте від червивих частин і підгнилих зон. Потім покришіть якої завгодно форми.

заморозка груші

А от половинки груш ви можете цікавіше заморозити. У вигляді так званих морожених десертів. Викладіть на них полуниці чи малину й смородину. Головне, щоб ягоди були без кісточок і контрастували на фоні світлої м’якоті груші. Ви отримаєте святковий вигляд заморожених вітамінних ласощів.

заморозка груші

Також чудовий варіант, якщо заморозити цей фрукт методом “шокового заморожування”. Звичайно, якщо у вашої морозилки є така додаткова функція. Для цього поріжте грушу тоненькими скибочками й заморожуйте їх у такому відділі 2 години.

заморозка груші

Після цієї маніпуляції грушку у замороженому стані складіть у пакети чи у спеціальні контейнери та відправляйте на зберігання у звичайну морозилку.

заморозка груші

Дехто заморожує груші цілком, просто відкинувши хвостики. Також варто спробувати заморозити їх шматочками у сиропі.

Або ж –  подрібнити на блендері разом з іншими фруктами. І ви отримаєте справжнє натуральне фруктове морозиво. Якщо є формочки для морозива, то наповніть їх отриманою сумішшю та покладіть у морозилку, щоб отримати смачний продукт у формі морозива.

Заморожувати груші, як ви зрозуміли, абсолютно не складно. Та ви більше уваги приділяйте розморожуванню. І пам’ятайте, що є особливі секрети цього етапу: ” або дуже швидко, або, навпаки – дуже повільно”. І в результаті  отримаєте гарну форму та неймовірний смак десерту.

Наприклад, перед тим, як подавати на стіл заморожені груші, вийміть пакет з фруктами із морозилки. Насипте, скільки вам потрібно, в тарілку і поставте на нижню полицю холодильника, щоб вони потроху розтанули. А от для гарячих напоїв, киселю чи компоту, кидайте груші у киплячу воду зразу після виймання із морозильної камери.

Заморожене грушеве пюре – найоригінальніший спосіб заготовлення плодів. Перегляньте відео про секрети цього рецепту: