Як заморозити фруктовий лід в домашніх умовах

Фруктовий лід – це чудовий смаколик, який дуже просто приготувати. Треба лише знати, як його правильно заморозити.

Лід можна робити з різних фруктів та ягід. Просто треба знати про деякі тонкощі, які допоможуть приготувати дійсно смачну страву.

Який сік можна використовувати для приготування фруктового льоду?

Перед приготуванням льоду оберіть один або кілька видів соку. Якщо залити їх шарами, то вийде не тільки смачний, але і гарний лід. Варто пам’ятати, що деякі види соку кислі, тому в них треба додати цукровий сироп, інакше лід буде неможливо їсти.

Фруктовий лід

Сироп для приготування фруктового льоду готується наступним чином:

На 500 грамів соку потрібно 100 грамів цукру, і трохи води.

Треба налити в каструлю воду, додати сік та поставити на вогонь. А потім варити сироп, аж доки цукор повністю не розчиниться. Далі вогонь необхідно вилити зразу ж додати сік та почекати, доки суміш повністю вистигне. Після цього її можна наливати в  формочки і ставити на 20 хвилин в морозильну камеру.

Цього часу вистачить, щоб суміш трохи підмерзла і в неї можна було встромити паличку. Після цього формочки треба вернути в морозилку і дочекатися повного замерзання.

Дуже смачний лід виходить з натурального соку, в якому є м’якіть. Ягоди чи фрукти можна розім’яти виделкою або подрібнити в блендері і додати до соку, а потім заморозити цю суміш.

Фруктовий лід

У чому можна заморожувати фруктовий сік?

Лід можна заморожувати в будь-яких формах. Підійдуть і формочки для випічки і стаканчики з під йогуртів. Можна навіть користатися дитячими пасочками, їх просто треба добре вимити. Насправді, знайти форми для льоду – це не проблема. Головне – ввімкнути фантазію.

Фруктовий лід

Це відео присвячене приготуванню льоду з ківі:

А це ще одне відео про приготування фруктового льоду:

https://www.youtube.com/watch?v=PILPh8BLDbY