Естрагон, або, як його ще називають тархун, добре відома пряна трава, що використовують кулінари. Її особливість у тому, що зелень додають для солодких напоїв і в гарячі солонуваті страви. Естрагон потрібно саме заморожувати, бо його хімічний склад дивує розмаїттям корисних компонентів, як ось вітамінів – А, РР, C, B1 і В2. Естрагон багатий на каротин, алкалоїди, флавоноїди, кумарини та ефірні олії. Серед цінних мікроелементів тут є залізо, магній, калій, натрій, фосфор, йод.
Методів заморожуванням пряності існує декілька й усі вони дбайливо збережуть відтінок та свіжість пряності. Як ви будете використовувати надалі тархун, такий і вибирайте спосіб.
Як не дивно, але для використання у перших та других стравах тархун слід заморожувати, як і іншу запашну зелень – петрушку чи кінзу.
1 спосіб
Свіжий естрагон промийте під проточною водою, а потім злегка струсіть. Просушіть його рушником паперовим чи із тканини. Загорніть харчовою плівкою чи у пакет. Тепер відправляйте заморожуватись.
2 спосіб
Для цього потрібні пуста чиста форма для заморожування льоду. Дрібно посічіть промите зілля естрагону і вкладіть у кожний маленький відділ. Зверху порозливайте на листя оливкову олію й кладіть до морозильної камери.
Наступного дня вийміть з морозилки та переверніть форму. Потрусивши, ви отримаєте сформовані кубики з зеленню. Потім висипайте їх у пакет із застібкою та повертайте у морозильну камеру.
3 спосіб
Цей метод заготовлювання чудово підійде для приготування коктейлів або, як пікантний додаток при тушкуванні м’яса і риби.
Свіжий тархун пошаткуйте та пересипте у залізну ємність. Наливши білого сухого вина, поставте на помірний вогонь. Помішувати не треба, слідкуйте за тим, коли рідина випарується не менш, чим вдвічі. Винно-естрагонова суміш повинна охолонути. А після цього пересипте її у формочки для льоду та поставте заморожуватись. У день, коли ви захочете посмакувати коктейлем, вийміть по кубику для кожного келиха і насолоджуйтеся оригінальним смаком і ароматом.
Рекомендуємо зробити позначки на пакетах з різним видом заморожування. Повірте, переплутати, різними способами заморожений естрагон досить легко.
На додаток, пропонуємо до перегляду відео-рецепт приготування домашнього напою з тархуна: