Заварні тістечка добре смакують у святковий день. І багато господинь готують із заварного тіста солоденькі смаколики, це – профітролі та еклери. Так приємно, коли гості чи родичі насолоджуються вашою кулінарною майстерністю і дарують компліменти.
Інгредієнти: Еклери, Заварне тісто, Профитроли
Та, крім кухонних справ у передсвятковий день, нам жінкам, теж хочеться приділити увагу своїй зовнішності. Чи потрібно нам те свято, якщо не встигаємо відпочити від праці над численними блюдами. Щоб полегшити свої приготування до зустрічі гостей, спробуйте хоча б частину страв заготовити заздалегідь та покласти їх у морозильну камеру. Особливо це стосується “коронних” рецептів, на які витрачається не мало часу.
Отже, морозимо еклери!
Заморожене заварне тісто отримується у легкий спосіб. Якщо ж такий напівфабрикат можна класти у морозильну камеру, то що ми отримаємо, якщо відправимо туди спечені булочки?
Цей варіант дозволяє зберігати еклери досить довго та успішно підігрівати їх саме до святкового столу. Спечіть булочки для еклерів так, як ви це зазвичай робите. Понадрізуйте гострим ножем кожну та почекайте, поки вони охолонуть.
Свіжі, але вже не гарячі булочки акуратно викладіть у пакет, щоб не прим’яти їх. Чудово підійде для цієї цілі пластиковий контейнер, де еклери добре збережуть свою форму при заморожуванні. Відправте у морозилку усі екземпляри булочок, які ви задумали зберегти таким чином.
Зі спокійним серцем можете тримати еклери у такому стані місяць-півтора. Це вже перевірено не одною господинею.
Зважте на те, що еклери треба розморожувати, не просто вийнявши їх з морозильної камери. А ще й покласти у духовку. Вони будуть з підсушеною скоринкою, яка все ж зостанеться смачною та гарною.
Тримайте у духовій шафі булочки до 5-10 хвилин. Потім наповніть їх ніжним кремом і хай просочаться солодкістю до приходу гостей. У такому стані еклери можуть ще й у холодильнику пролежати до 5-и діб, поки ви усі їх не поїсте.
Якщо ви полюбляєте експериментувати в кулінарній сфері, то спробуйте заморозити еклери разом з кремом. Консистенція продукту після розморожуванні стає тягуча й більш волога. Може, саме так вам і сподобається? Та не покривайте булочки глазур’ю перед перекладанням у морозилку. Краще вже цукровою пудрою. Глазур прибережіть на той момент, коли десерт вже буде готовий до подавання на стіл.
Пропонуємо ще й інші цікаві секрети приготування оригінальних та смачних еклерів у відео: