Заморожена диня – це дуже цікаві і смачні ласощі. Пропонуємо вам декілька простих рецептів заморозки, з яких ви зможете обрати той, який буде вам до вподоби.
Інгредієнти: Вода, Диня, Цукор, Цукрова пудра
Зміст
Як правильно вибрати диню
Диня для заморозки має бути стиглою (про це свідчить потріскана шкірка), ароматною, солодкою та хрусткою.
Помилка № 1: Заморожування водянистих сортів. Така диня погано переносить холод, тому після заморожування перетвориться на кашу.
Це відео допоможе вам вибрати правильну диню для заморозки:
Способи заморозки дині на зиму
Оскільки дині не дуже люблять низькі температури, їх тяжко заморозити. Максимум, куди можна класти заморожену диню – це в смузі, коктейль або кашу. Чи робити з неї морозиво.
Помилка № 2: Заморожування цілої дині. Оскільки дині проморожуються нерівномірно і всередині з’являються кристали, класти ці великі ягоди в холодильник цілими точно не варто.
Диня, заморожена шматочками
Стиглу диню треба помити, витерти, почистити шкірку, дістати насіння та порізати її на шматочки будь якого виду: кружальця, кубики, соломка. Також за допомогою ложки можна зробити кульки .
Помилка № 3: Заморожування дині великими шматками. Якщо нарізати диню надто крупно, вона погано проморозиться в середині.
Шматки треба викласти на деко, застелене харчовою плівкою. Слідкуйте щоб шматки не торкалися один одного, інакше вони змерзнуться.
Коли диня заморозиться, шматочки складають в герметичний пакет або контейнер.
Диня з цукровою пудрою
Щоб диня стала ще смачнішою, після заморозки на деко, її можна посипати цукровою пудрою та скласти в контейнери. Тоді вона буде ще солодша.
Диня, заморожена в вигляді пюре
Також диню можна заморозити в вигляді пюре. Для цього її добре подрібнюють в блендері, а потім масу розкладають по склянках чи формах для льоду. Після заморожування склянки щільно загортають харчовою плівкою, а кубики дістають та складають в пакет.
Як заморозити диню в сиропі
Сироп роблять з рівних пропорцій води і цукру. Точну кількість тяжко визначити, адже все залежить від розміру дині. Головне, щоб сироп повністю покривав шматочки ягоди. Сироп треба прокип’ятити, остудити і тільки потім заливати в контейнер, де лежить диня. Сироп має займати приблизно одну третину контейнеру.
Помилка № 4: Наливати гарячий сироп. Цього не можна робити ні в якому разі. Спочатку треба, щоб він повністю охолонув, і тільки потім можна наливати сироп в контейнер.
А в цьому відео ви побачите, як зробити з дині морозиво: