Смачну і ароматну черешню можна їсти не тільки влітку. Щоб куштувати ці ягоди весь рік, можна їх заморозити. І зараз ми поділимося декількома рецептами, які дадуть вам можливість заморозити черешню в будь-якому вигляді.
Інгредієнти: Вода, Цукор, Черешня
Зміст
Як підготувати ягоду до заморожування
Перед замороженням черешню треба ретельно помити в великій мисці.
Після миття треба просушити ягоди рушником. Можна викласти черешню на деко і поставити на протязі – тоді вона швидше висохне.
Завжди варто перебирати ягоди, щоб в морозильну камеру потрапили тільки стиглі черешні без ушкоджень.
Способи заморозки черешні на зиму
З кісточкою
Ягідки треба викласти на деко і поставити в морозильну камеру на 2 години. Прослідкуйте за тим, щоб черешні не торкалися одна одної. Коли ягоди замерзнуть – складіть їх в пакет і поверніть до морозилки.
Цілу заморожену черешню можна їсти як десерт або класти в компот.
Без кісточки
Черешні без кісточки заморожують так само, як і з кісточку. Але перед тим, як покласти ягоди в морозильну камеру, необхідно видалити кісточку за допомогою ножа або спеціального приладдя.
Черешня без кісточки має не дуже гарний вигляд, проте вона ідеально підійде для начинки в пиріжки та пироги.
В цьому відео можна побачити, як заморозити черешню
З цукром
Для цього виду заморожування з черешень треба дістати кісточки, потім скласти ягоди в контейнері, викладаючи шарами. Кожен шар пересипають цукром. Його беруть в пропорції: 100-200 грамів на 1 кілограм. Така заморозка є ідеальною начинкою.
У власному соку
З одної третини ягід (які мають найменшу цупкість), роблять пюре в блендері. Якщо черешні не дуже солодкі, можна додати в масу трохи цукру.
Ягоди розкладають в контейнері, заповнюючи їх на половину, а потім виливають туди пюре та ставлять в морозильну камеру.
Таку заготовку можна використовувати в якості соусу до млинців та оладків.
Пропонуємо вам ще одне відео, в якому вам розкажуть, як розморожувати черешню.
У сиропі
Необхідно взяти цукор і воду в пропорції 1:1. Воду необхідно закип’ятити, додати в неї цукор та повністю розчинити. Потім сироп охолоджують і ставлять в холодильник (не в морозилку) на дві години.
Ягоди миють, видаляють кісточки, викладають в контейнери так, щоб вони займали дві третини і заливають сиропом.
Щоб не тримати заморозку в контейнерах, можна викласти їх пакетами, викласти туди черешні, залити сиропом, заморозити, а потім дістати пакети разом з замороженим продуктом.
Як зберігати черешню в морозилці
Зберігати черешню треба при температурі -18ºС. Тоді її можна їсти протягом 8-ми або навіть 12-ти місяців. Головне слідкувати за тим, аби пакети були щільно закриті, бо якщо в них попаде повітря, черешня може почати неприємно пахнути через сторонні запахи в морозильній камері.