Як заморозити черемшу

Черемшу або ще, як її називають “ведмежу цибулю” й “дикий часник”, вживають у період, коли організм потребує найбільше вітамінів.  Це – не лише сама рання зелень, а й джерело різноманітних корисних речовин. Черемшу можна купити на ринках чи у супермаркетах навесні, а влітку вже майже не знайти. Тож поспішіть її заготовити. І найкращий спосіб зберегти усі цінні компоненти черемші це, звичайно, заморожування. Її просто необхідно їсти потроху на протязі усього року, як профілактичний засіб при респіраторних захворюваннях та для поліпшення стану серцево-судинної системи.

Як вибрати черемшу для заморожування

Купуючи черемшу вибирайте рослину з молодими та свіжими листочками. У зів’ялій чи сухій сировині, як ви розумієте, вже частина корисних властивостей втрачається. Заморожуйте черемшу одразу, як ви принесли її у кухню свого дому. Щастить тим господарям, що вирощують дикий часник на своїй ділянці. Отже, вони можуть заморожувати дійсно найсвіжішу зелень цієї рослини.

Як правильно заморозити зелень черемші

Листя черемші спочатку перемийте у чистій воді, струсіть вологу та недовго просушіть на свіжому повітрі. Потім потрібно її нашаткувати розміром, як, наприклад, щавель для борщу.

заморожена черемша

Тепер порціями покладіть черемшу у пакетики маленького розміру. Позав’язуйте їх та покладіть у загальний більший пакет і відправте у морозильну камеру.

заморожена черемша

Якщо вам буде зручніше, то можна заморозити черемшу кубиками, використовуючи для цього форму для льоду. Порізаною зеленню наповніть отвори пластикової форми й покладіть для заморожування. Коли зелень уже буде досить твердою, вийміть форму на кілька хвилин із морозилки. Потім витрусіть трішки відталі кубики і пересипте їх у пакет. Тепер знову покладіть уже сформовану черемшу у морозилку.

заморожена черемша

У морозилці вона вже зостанеться для постійного зберігання. У такому вигляді черемша зберігається до пів року. Кубиками чи, виймаючи з пакетів, кладіть зелень у перші страви та їжте на здоров’я.

Як розморожувати черемшу

Додаючи у гарячі супи, підливки й рагу, черемшу не слід розморожувати, бо вона відм’якне від температури страви, в яку ви її кладете. Та, якщо у вас виникла ідея додати дикий часник у свіжий салат, то потрібно її спочатку розморозити у холодильнику чи при кімнатній температурі.

Не рекомендуємо вам заморожувати повторно черемшу. Бо у цій ситуації вітаміни і інші корисні компоненти втрачаються.

Якщо ви добре засвоїли правила заморожування черемші, сподіваємося ви будете із задоволенням заготовлювати цю гарну зелень на зиму. У холодну пору року будь-яка зелень до смаку, а ця – в першу чергу. Тим паче, що після розморожування вона на смак майже не відрізняється від свіжої.