Заморожений бульйон – це корисна річ, адже його можна додати до будь-якої страви, не витрачаючи часу на приготування. Тому пропонуємо кілька варіантів заморозки цієї корисної страви.
Інгредієнти: Бульйон
Зміст
Як і з чого приготувати бульйон
Бульйон можна приготувати з м’яса, риби, грибів. Якщо ви любите саме м’ясо – тоді обирайте великий шматок на кістці. Варити бульйон треба кілька годин і на повільному вогні.
Після того, як страва приготується, її треба процідити крізь сито, дати бульйону охолонути та розлити його в форми.
Це відео присвячене приготуванню бульйону в контейнерах:
https://youtu.be/pR8BEwtaBkg
Замороження бульйону в контейнерах
Бульйон можна заморожувати в контейнерах. Обирайте розмір контейнеру в залежності від того, для чого саме буде використовуватися бульйон. Якщо збираєтеся класти його в першу страву – беріть більший, якщо в соус – менший.
Аби не тримати заморожений бульйон прямо в контейнері, застеліть ємність харчовою плівкою. Коли бульйон замерзне, цей брикет можна буде легко дістати з контейнера, перекласти в пакет, а контейнер використати для чогось іншого.
Як заморозити бульйон в пакетах
Щоб зекономити місце, можна залити бульйон в герметичні пакети а потім розкатати їх в пласти.
А якщо спеціальних пакетів нема, можете використати навіть звичайні. Головне, щоб вони були міцними.
Як заморозити бульйон з м’ясом
Щоб заморозити бульйон з м’ясом, його треба відділити від кісточок, подрібнити і додати в бульйон, а потім залити його в контейнери.
Як зробити бульйонні кубики в домашніх умовах
Для цього треба приготувати концентрат бульйону. Це дуже просто зробити – необхідно уварити 2 літра до 400 мілілітрів.
Потом отриманий концентрат необхідно поставити в холодильник. Коли мине кілька годин, сам концентрат перетвориться на желе, а зверху на ньому з’явиться жир. Жир треба зняти, його можна використати для обсмажування овочів. А желе розкласти в форми та заморозити.
Це відео присвячене заморожуванню грибного бульйону:
А це ще одне відео по заморожування бульйону:
Як зберігати і розморожувати бульйон
Якщо підтримувати стабільну температуру в морозильній камері, то бульйон може зберігатися 6 місяців.
Для розморожування бульйону можна скористатися мікрохвильовкою або покласти брікети чи кубики зразу ж в страву. Також бульйон можна виставити на стіл, аби він розморозився при кімнатній температурі.
Сподіваємося, ці способи заморозки допоможуть зробити процес приготування страв швидшим та зручнішим.