Пропоную рецепт як замаринувати невелику цибулю цілком. Стала робити таку заготовку після того, як одного разу помітила, що чоловік з банки маринованих помідорів першим ділом виловлює і з’їдає цибулю. Вирішила, приготувати йому окремо смачну хрустку мариновану цибулю.
Інгредієнти: Бадьян, Гвоздика, Запашний перець, Кориця, Лавровий лист, Оцет, Перець гіркий, Сіль, Цибуля, Цукор
Знайшла в старому маминому зошиті рецепт і приготувала – сподобалося не тільки чоловікові, а й діткам. Тепер, така заготовка цибулі на зиму у нас дуже популярна і я її стала робити регулярно.
Маринад для приготування домашньої заготовки з цибулі (на 1 літр маринаду):
- половинка літра води;
- половинка літра оцту (9%);
- сіль – 2 стол. лож.;
- цукор кладемо за смаком (у мене 3 стол. лож.);
Пряні трави для маринаду беріть ті, які подобаються. А я беру такі:
- бадьян;
- перчик духмяний;
- кориця;
- лавровий лист;
- перець пекучий;
- гвоздика.
Як маринувати цибулю на зиму цілком.
Наша домашня заготовка цибулі передбачає, що краще відібрати головки дрібніші, але в принципі можете брати такі, які Вам подобаються. Головне, щоб поміщалися в банку.
Відібрані цибулини занурюємо в окріп на 2 – 3 хвилини, а потім, різко охолоджуємо.
І тільки після цього цибулю необхідно гарненько обчистити від лусочок і коренів.
Ошпарену і очищену цибулю заливаємо підсоленою водою і нехай постоїть півгодини.
Потім, воду зливаємо, цибулини укладаємо по банкам і заливаємо гарячим маринадом.
Гарячий маринад для цибулі готуємо перед тим, як потрібно буде його залити в заготовки.
Маринована за таким домашнім рецептом цибулька багатьом подобається більше, ніж свіжа. Адже вона виходить більш соковитою і м’якою на смак, не має такої сильної гостроти як в свіжої цибулі.
Використовувати мариновану цибулю можна просто як і інші мариновані овочі або ж додавати в різні салати, вінегрети і, навіть, в домашню піцу.