Як замаринувати цибулю на зиму цілком – або смачний гарячий маринад для дрібної цибулі.

Пропоную рецепт як замаринувати невелику цибулю цілком. Стала робити таку заготовку після того, як одного разу помітила, що чоловік з банки маринованих помідорів першим ділом виловлює і з’їдає цибулю. Вирішила, приготувати йому окремо смачну хрустку мариновану цибулю.

Знайшла в старому маминому зошиті рецепт і приготувала – сподобалося не тільки чоловікові, а й діткам. Тепер, така заготовка цибулі на зиму у нас дуже популярна і я її стала робити регулярно.

Маринад для приготування домашньої заготовки з цибулі (на 1 літр маринаду):

  • половинка літра води;
  • половинка літра оцту (9%);
  • сіль – 2 стол. лож.;
  • цукор кладемо за смаком (у мене 3 стол. лож.);

Пряні трави для маринаду беріть ті, які подобаються. А я беру такі:

  • бадьян;
  • перчик духмяний;
  • кориця;
  • лавровий лист;
  • перець пекучий;
  • гвоздика.

Як маринувати цибулю на зиму цілком.

Цибуля ріпчаста

Наша домашня заготовка цибулі передбачає, що краще відібрати головки дрібніші, але в принципі можете брати такі, які Вам подобаються. Головне, щоб поміщалися в банку.

Відібрані цибулини занурюємо в окріп на 2 – 3 хвилини, а потім, різко охолоджуємо.

І тільки після цього цибулю необхідно гарненько обчистити від лусочок і коренів.

Ошпарену і очищену цибулю заливаємо підсоленою водою і нехай постоїть півгодини.

Потім, воду зливаємо, цибулини укладаємо по банкам і заливаємо гарячим маринадом.

Гарячий маринад для цибулі готуємо перед тим, як потрібно буде його залити в заготовки.

Маринована за таким домашнім рецептом цибулька багатьом подобається більше, ніж свіжа. Адже вона виходить більш соковитою і м’якою на смак, не має такої сильної гостроти як в свіжої цибулі.

Використовувати мариновану цибулю можна просто як і інші мариновані овочі або ж додавати в різні салати, вінегрети і, навіть, в домашню піцу.