Як варити варення з апельсинів – смачне і корисне. Простий домашній рецепт апельсинового варення.

Завдяки своєму яскравому помаранчевому кольорі, варення з апельсинів не залишить нікого байдужим. Воно не тільки корисне різними вітамінами, а й сприяє запобіганню розвитку інфаркту міокарда, а також покращує травлення організму. А за цим рецептом, Ви приготуєте не тільки смачне апельсинове варення, а й подбаєте про здоров’я своєї родини холодними зимовими вечорами.

Для приготування варення запасіться:

  • апельсинами – 1 кг;
  • цукром – 1,2 кг;
  • водою – 2 склянки або 500 мл.

Як приготувати.

апельсин

Цитрусові в шкірці вимити ретельно з милом, в декількох місцях проколоти шилом, голкою або зубочисткою, бланшувати в окропі 15 хвилин.

Залишити охолодитися на 12 годин.

Після, потрібно розрізати апельсини на кружечки або часточки (кому як подобається) і вийняти зернятка.

Тепер, приготуємо сироп з 900 гр цукру і 500 мл води.

Киплячим сиропом залити плоди і дати таким чином настоятися годинок 8.

Після, злити сироп, додавши до нього 300 гр цукру, уварити, і знову залити гарячим часточки апельсинів.

І знову відставити годинок на 8. Після чого, знову злити сироп, проварити його, не забувши зняти пінку, і залити часточки цим сиропом втретє з 8 годинною витримкою для просочення при охолодженні.

Коли апельсини настояться в сиропі тричі, проварити їх до готовності на слабкому вогні.

Ось і все, гаряче варення розподіляємо по простерилізованим сухим банкам, не забуваємо закупорити кришками і даємо охолонути добу.

Зберігають апельсинове варення в прохолодному місці протягом 12 місяців. Використовується для підняття імунітету і зняття температури в період захворювання в зимовий період. Але це якщо зможете вберегти його від домашніх любителів почаювати і домашніх пекарів, які просто і легко використовують часточки апельсинів для прикраси своїх кулінарних витворів.