Повидло з дині має дуже ніжну структуру. Завдяки її нейтральному смаку, можна легко комбінувати диню з іншими фруктами. Найчастіше готують повидло з дині з бананами, яблуками, апельсинами, імбиром і багатьма іншими сезонними фруктами і ягодами.
Динне повидло готується дуже швидко. Адже м’якоть дині хоч і щільна, але ніжна, її не потрібно довго варити, щоб домогтися м’якості.
Для приготування повидла з дині підійде диня будь-якого ступеня зрілості і солодкості. Всі недоліки можна виправити в процесі приготування.
Вимийте гарненько диню і витріть її рушником. Наріжте на часточки, очистіть від шкірки і насіння.
Наріжте диню на шматочки, складіть у каструлю і пересипте цукром. Нехай постоїть годину-дві і пустить сік.
Кількість цукру довільна. Для солодкої дині беруть цукру наполовину менше, ніж вага дині, якщо ж диня недоспіла, то кількість цукру варто збільшити і брати 1:1.
Пропустіть лимон крізь м’ясорубку і додайте його до дині.
Поставте каструлю на плиту і безперервно помішуючи доведіть до кипіння.
Зробіть вогонь тихіше і варіть диню ще 15 хвилин. Диня, навіть недоспіла, за цей час доситатньо розвариться.
Зніміть каструлю з вогню і трохи остудіть. Шматочки дині хоч і м’які, але самі по собі вони в пюре не розваряться. Для пюрірування дині можна використовувати занурювальний блендер або сито з великими дірками.
Після того, як ви зробили пюре, можна продовжувати уварювання повидла до потрібної густоти. В середньому, це займає не більше 30 хвилин. За 2-3 хвилини до готовності можна додати корицю, ваніль або імбир, після чого можна розкласти готове динне повидло в банки і закатати.
Динне повидло не особливо примхливе, але тим не менш, зберігати його потрібно в прохолодному темному місці і вжити протягом 8 місяців.
Як приготувати повидло з дині з імбиром і корицею, дивіться на відео: