Як сушити рукколу

Рукола – класичний продукт в італійських грецьких та іспанських соусах, що подають до пасти та до страв із риби і м’яса. Ця зелень не дивує розкішним виглядом – просто дрібненькі листочки, що помережані, наче їх обрізали хвилястими ножицями. Ті, хто не споживає руколу, навіть не здогадуються, що ця рослина має ніжний гірчично-горіховий смак. А аромат нагадує свіжий болгарський перчик. Та, найголовніше в цій зелені – її склад: фолієва кислота, вітамін С, калій, магній, цинк, залізо і селен, вітаміни групи В. А ще руколу вважають гарним афродизіаком. Її вживають для підвищення імунітету та для профілактики ракових захворювань. Рукола має заспокійливу дію та включає компоненти, що зміцнюють стінки кровоносних судин. Тож, якщо ви стали любителем цієї чудової рослини – ласкаво просимо спробувати смачну й дуже корисну руколу!

Як зберегти рукколу на зиму?

На сьогодні свіжу руколу можете придбати на ринку в літню пору або – в супермаркетах на протязі цілого року. Але якраз зимою ціни на цю зелень неабияк кусаються. Тому багато господинь цілком виправдано сподіваються засушити руколу. І вони праві, адже цю зелень можна успішно і сушити і заморожувати.

Сушена рукола значно компактніша, до того ж оригінальний смак і аромат залишаються. Вам не потрібен холодильник для приправи, бо вона зберігається гарно у сушеному вигляді. Просто досить засипати руколу в скляну банку і додавайте у гарячі страви по чайній ложці.

Сушіння руколи природним способом

Що ж, починаємо цю чудову справу! Гілочки свіжої руколи гарно переберіть, відкинувши засохлі чи в’ялі екземпляри. Потім промийте її під проточною водою й струсіть. А потім посічіть ножем. Можна й кухонними ножицями подрібнити.

сушена рукола

Потім акуратно розкладіть порізане листя руколи на таці чи піддоні для подальшого просушування в провітрюваному приміщенні. Це може бути балкон, навіс чи навіть кухня, якщо там є місце з протягом.

сушена рукола

Чимось засушування руколи подібне до заготовлювання петрушки – ті ж самі невеличкі листочки і структура стеблин. Радимо часто перегортати руколу під час засушування, щоб вона рівномірніше сохла. Готовність зеленої приправи чекайте приблизно через тиждень, якщо волога не буде заважати сушці.

сушена рукола

Коли листочки вже набули добре просушеного вигляду, то можете пересипати руколу в скляну тару. Такий формат зберігання сушеної зелені найприйнятніший.

сушена рукола

Сушіння руколи в електросушарці

Якщо ви маєте електросушарку, то рекомендуємо вам скористатися цим зручним приладом. Сушіння руколи у таких умовах проходить значно швидше. Та плюс, ви не переймаєтеся перевертанням листочків. Наприклад, електросушарка торгової марки Ezidri має спеціальний режим для засушування трав та зелені. Достатньо виставити температуру на ній +50 градусів. Засушити будь-який вид зеленої сировини ви зможете за 10-12 годин.

До наших рекомендацій по засушуванню руколи також додаємо відео рецепт заготовлювання в електросушарці: