Як сушити печериці в домашніх умовах – популярні способи

Сушені печериці – смачна і корисна заготовка, яка допоможе приготувати безліч страв. Пропонуємо вам кілька варіантів сушіння грибів.

Зміст

Як правильно сушити печериці в домашніх умовах

Є кілька способів сушіння грибів, але для них всіх існує два правила:

  • не замочувати гриби в воді, бо вони вберуть вологу. Замість цього чистити від сміття щіткою або чистою губкою;
  • завжди різати на скибочки, товщина яких не більше 10-15-ти міліметрів.

як сушити печериці в домашніх умовах

Природним способом

Гриби необхідно нанизати на міцну нитку і повісити в сухому, теплому і добре провітрюваному приміщенні. Або просто розкласти на тканині, яка добре вбирає вологу. Не забудьте прикрити гриби марлею, щоб на них не сідали комахи.  Головне, щоб на печериці не потрапляло пряме сонячне проміння. Таким способом гриби повністю висушуються за 6-7 днів.

як сушити печериці в домашніх умовах

У електросушарці

Треба викласти гриби на спеціальні піддони чи решітки, обрати потрібну програму і сушити 8-10 годин. Час сушіння залежить від того, наскільки у вас потужна сушарка, та як тонко ви порізали гриби.

як сушити печериці в домашніх умовах

За допомогою духовки

Треба взяти деко або решітку, викласти гриби в один шар та сушити при температурі 50 градусів за Цельсієм. Через 6-7 годин можна підвищити температуру до 80 градусів за Цельсієм, і сушити ще 18-20 годин. При цьому дверцята повинні бути причинені, аби циркулювало повітря. Також не забувайте час від часу перемішувати гриби.

як сушити печериці в домашніх умовах

Як правильно зберігати печериці після сушки

В готовому виді печериці є досить гнучкими, але не занадто м’якими. Також вони не повинні ламатися.  Зберігати гриби можна в мішечку з щільної тканини, в скляній банці з кришкою чи паперовій коробці. Слідкуйте, щоб всередину не потрапляли комахи.

З цього відео можна більше дізнатися про нюанси сушіння печериць: