Сушена папороть прийшла до нас з корейської кухні, але так добре прижилася, що ті господині які хоч раз її спробували, неодмінно хочуть заготовити папороть-орляк про запас.
Інгредієнти: Папороть
Сушена папороть-орляк зберігає всі необхідні вітаміни, а також свій смак і аромат, тому її можна сушити і не побоюватися, що ви даремно витратили свій час.
Для сушки відбираються пагони 15-20 см, щільні і м’ясисті. Для зручності подальшого вживання, пагони папороті слід відварити.
Закип’ятіть каструлю з водою, трохи підсоліть і засипте папороть в окріп. Відразу ж включайте таймер. Термін термічної обробки папороті не повинен перевищувати 8 хвилин. Навіть якщо вона до цього часу не встигла толком закипіти, все одно зливайте окріп, і обдайте пагони папороті холодною водою.
Зміст
Сушка папороті на свіжому повітрі
Остиглу папороть тепер потрібно висушити. При природній сушці це відбувається в кілька етапів.
Спочатку повинна обсохнути і стекти вода після бланшування, потім підсохлу папороть розкладають на папері в один шар і сушать в теплому і добре провітрюваному приміщенні від 2 до 4 тижнів.
Сушіння папороті-орляка в електросушарці
Підготовка папороті така ж, як і для природної сушки, і точно так саме потрібно щоб папороть сама стекла. Після того як гілочки підсохнуть, розкладіть їх в лоток електросушарки і при температурі +50 градусів сушіть протягом 6 годин.
В даному випадку краще не досушити, ніж пересушити. Тому зсипте папороть в тканинний мішечок і підвісьте в сухому і теплому місці, для остаточної просушки.
Як готувати сушену папороть-орляк
Адже просто засушити – це недостатньо. Потрібно знати, як відновити продукт після дегідратації.
З вечора залийте потрібну кількість папороті окропом, вранці воду злити і промити. Залишайте лише стебла, а дрібні листочки нехай зливаються.
Відваріть папороть протягом 10 хвилин, потім злийте воду.
Тепер папороть готова до вживання, і підходить для приготування супів, або овочевих рагу, привносячи приголомшливий грибний смак і аромат.
Як солити і сушити папороть на зиму, дивіться у відео від Наталії Кім: секрети збору і обробки
Приготування папороті.