Одним із найдавніших і природних способів зберігання грибів є сушка. Цей метод завоював популярність ще багато років тому. Сьогодні він також залишається досить актуальним. Правда, мало яка сучасна господиня розкладає гриби на сонці, як робили колись їхні бабусі. Тепер вони мають чудову помічницю – електричну сушарку.
Інгредієнти: Гриби
Завдяки їй гриби можна висушити лише за одну добу. Перевагою також є ще й те, що готовий продукт має білосніжний, а не темний колір, і гладеньку, а не зморщену поверхню.
З інгредієнтів для заготівлі на зиму сухих грибів знадобляться свіжі, чисті та здорові гриби. На нашому фото білі, але підійдуть й будь-які інші (підосичники, підберезники, опеньки тощо).
Як сушити гриби на зиму
Рецепт дуже простий. Насамперед варто акуратно почистити гриби (забрати гілочки, сміття, хвою та глину). Місця, де багато бруду треба відрізати ножем. Для миття краще підійде волога губка, ніж миска з водою чи проточна вода.
Після цього, гриби потрібно розрізати на пластинки 5 мм завтовшки та викласти одним шаром на пластмасові решітки електросушарки.
До двох годин повинна бути включена максимальна потужність. Нижні та верхні решітки слід час від часу міняти місцями.
Коли мине 2 години потужність треба зменшити та вже, таким чином, досушувати гриби. Під час сушіння вони стануть меншими в розмірах.
Побачивши, що між грибами утворюються прогалини, варто пересипати їх на верхню решітку, а на вільні дорізати ще грибів.
Зберігати сухі гриби можна трьома способами: в герметично закритій сухій банці зі скла, в мішечку з лляної тканини, або в коробці в морозильній камері. Третій спосіб дуже підходить тоді, коли в будинку може бути міль, яка не дозволить грибам довго зберігатись.