Сушка із груші надає приємного аромату компотам і киселям. Та й смакувати ними, як домашнім печивом, теж чудово і поживно. Особливо, сушені грушки полюбляють дітлахи. Якщо у вас є можливість самостійно заготувати груші у вигляду сушки, робіть це обов’язково. Адже є думка, що у магазині такі продукти збризкують шкідливими хімічними речовинами, щоб засушені фрукти якнайдовше мали вигляд свіжих, та їх не псували шкідники.
Інгредієнти: Груші
Зміст
Підготовка груш до сушіння
Існує безліч цікавих рецептів сушіння груш. А от підготовка нічим особливим не відрізняється.
Для засушування підбирайте тверді плоди, які трішки не достигли.
Перемийте груші, розріжте половинками та звільніть від серцевини із насінням.
Для цього способу вам потрібен сироп, який готується з води (1 літр), цукру (0,4 кг) та лимонної кислоти (10 грамів).
Груші повинні настоятися до моменту, коли сироп перестав бути гарячим. Потім викладайте шматочки у друшляк і зачекайте, поки сироп стече.
Груші сушені в електросушарці
Як сильно потрібно подрібнювати груші для засушування? Насправді, не має значення, будуть це половинки чи менші часточки. На смак і якість це не впливає. Лише більші шматочки потрібно довше засушувати.
Покладіть груші на піддони електросушарки. Температуру поставте на відмітці +60 градусів. Час на сушіння – від 12 до 15 годин. Лотки регулярно треба міняти місцями, щоб у кожному піддоні сировина ретельніше просушилася.
На додаток відео-рецепт про етапи перетворення свіжих груш в смачну сушку:
Сушіння груш у духовці
Пергамент постеліть на дно деко. Після проварювання у сиропі та зціджування зайвої рідини викладіть шматочки в один шар. Тримайте у духовій шафі протягом 2-х годин з температурою +60. Дверцята у духовці повинні бути трішки відчинені.
Потім потрібно додати тепла і підвищити температуру до +85 градусів. Через пару годин поверніть температуру, як у першому варіанті до +60 градусів. Груші інколи перевертайте і слідкуйте, щоб вони не пригоріли.
Сушіння груш у мікрохвильовці
Годі шукати найшвидший спосіб? Та при цій обробці груш відходити від мікрохвильовки далеко не вийде, бо процес дегідратації проходить у максимально прискореному режимі.
Скибки груш викладіть на неглибоку тарілку, що застелена пергаментом. Засушування слід ставити на позначках 200-300 Вт потужності мікрохвильовки. Засушування часу займе приблизно п’ять хвилин. Натискайте на початок підігрівання і слідкуйте за грушами через прозорі дверцята кухонного приладу.
Кожну хвилину чи й частіше потрібно зупиняти термічну обробку і перевіряти грушки, щоб ви не отримали запечені до чорноти фрукти.
Є й інший підхід у заготовленні за допомогою мікрохвильовки. Якщо тримати груші на режимі «розморожування» на протязі пів годинки, то часто заглядати до груш не потрібно. Вони спокійно дійдуть до потрібної кондиції.
Зберігання сушених груш
Фруктову сушку, в тому числі із груш, зберігайте у скляних банках із щільно закритими кришками. Щоб застрахувати продукт від зайвого надходження вологи, покладіть у кожну ємність чисту паперову серветку. Вона буде вбирати краплі води й вбереже груші від плісняви.