Болгарський перець – це гарний і смачний овоч, який подають в різних видах. Він може бути вареним, тушкованим, консервованим і навіть сушеним. Сушений болгарський перець або паприка – це дуже смачна приправа. Тому варто обов’язково мати її під рукою. І якщо ви хочете додавати в страви паприку без всіляких домішок – пропонуємо вам рецепт сушіння болгарського перцю.
Інгредієнти: Болгарський перець
Зміст
Болгарський перець: за і проти
Зразу ж варто відзначити, що хоча перець і не має ніяких отруйних речовин в складі і є дуже корисним, все ж паприку не рекомендують людям з такими захворюваннями:
- стенокардія,
- виразка шлунково-кишкового тракту,
- гастрит,
- гіпотонія,
- геморой,
- порушення функції сечовивідних шляхів і печінки.
Сушити паприку можна кількома способами: в духовці, електросушарці і на сонці.
Як підготувати плоди болгарського перцю до сушіння?
Спочатку вимийте перець водою з під крану, потім викладіть на рушник і промокніть. Далі позбавтеся плодоніжки, насіння, виріжте пошкоджені частини, якщо такі є.
Розріжте плоди на чотири частини, а потім наріжте соломкою шириною 4-5 міліметрів.
Як сушити болгарський перець на свіжому повітрі
Це дуже простий спосіб, який використовувався століттями. Візьміть решітку, викладіть перець, прикрийте його марлею (щоб на перець не сідали комахи) та поставте решітку на балкон.
Сушити перець можна при будь-якій температурі, але якщо вологість підвищилась – краще занесіть його в будинок.
Влітку ви зможете висушити паприку за 3-4 дні, а восени – за 5-7 днів.
Як сушити болгарський перець в електросушарці
Перець треба розкласти в один шар на решітках сушарки.
Виставте температуру 50 градусів за Цельсієм і сушіть біля 12-ти годин. Процес може зайняти і менше часу, все залежить від товщини смужок.
Готовий перець треба перевірити пальцями – він має хрустіти.
Сушка болгарського перцю в духовці
В духовці перець також сушать при температурі 50 градусів за Цельсієм. Процес займає від 12-ти до 14-ти годин. Обов’язково час від часу перевіряйте стан перцю. Якщо він гнеться – продовжуйте сушіння, аж доки перчик не стане сухим та ламким.
Зберігання сухого болгарського перцю
Зберігати перець треба в мішечку з льону – він добре пропускає повітря. Або в банці, в кришці якої зроблено кілька отворів.
Також можна скласти перець в поліетиленовий пакет, але на ньому теж треба зробити кілька отворів.
Це відео про сушіння солодкого перцю: