Як солити щавель – заготівля щавлю в домашніх умовах

Щавель – це дуже корисна зелень, яку обов’язково варто заготовувати на зиму. Тому пропонуємо вам найпростіший рецепт соління щавлю.

Рекомендуємо заготовлювати щавель порційно – в баночках об’ємом 150-200 грамів. Тоді ви зможете відкрити одну баночку і зразу ж використати її для приготування борщу, супу або іншої страви, в яку хочете додати щавель.

Для приготування заготовки треба взяти 1 кілограм листя і 100 грамів солі. Якщо щавлю виходить більше або менше – просто збільшіть чи зменшіть кількість солі в пропорції 1 до 10-ти.

Цей рецепт дуже подобається всім, хто хоч раз його робив, бо він не потребує стерилізації, закочування. Річ у тім, що сіль і так чудовий консервант. Тому вам не доведеться витрачати зайвий час та прикладати зусилля. А щоб страва не зіпсувалася – головне просто добре помити та висушити банки.

Як солити щавель - заготівля щавлю в домашніх умовах.

Листя також треба добре помити, порізати і засипати сіллю. Потім перекласти в баночки та закрити капроновими кришками. Також можна скористатися і залізними. Ось і все, ваша заготовка готова.

Як солити щавель в домашніх умовах

Зберігати баночки треба в прохолодному місці. Додавайте щавель до різних страв та давайте своєму організму вітамінну підтримку протягом зими.