Як солити річкову рибу: щуку, жереха, голавля, язя “під лососину” або “під червону рибу” в домашніх умовах.

Будь-яку рибу можна засолити вдома. Це зовсім не так важко, як може здатися на перший погляд. Адже цей процес не потребує якихось особливих знань чи умінь. Достатньо просто розбиратися в деяких простих нюансах, про які ми вам зараз і розкажемо.

Такий спосіб засолювання підходить для наступних видів риби: жерех, щука, яз або головень.

На кожен кілограм риби у вас повинно бути по 200 грамів спеціальної сухої суміші для засолювання.

Набір спецій складається з наступних інгредієнтів:

  • 2 частини солі;
  • 1 частина цукру;
  • дрібка чорного перцю;
  • інші запашні спеції (наприклад, коріандр) за бажанням.

Отже беремо рибу, розрізаємо її вздовж та розкриваємо. Не варто мити рибу, бо вона може втратити свій смак та аромат. Достатньо просто протерти її чистим рушником.

Також треба попередньо відрізати голову та плавники. Якщо ви любите юшку – використайте ці частини для її приготування. Якщо ні – можете викидати.

Посипаємо всю рибу, як з середини, так і зовні, сумішшю для засолювання. Робіть це поступово, щоб риба була засолена дуже рівномірно.

Далі покладіть рибу в каструлю та притисніть її не дуже тяжкім гнітом. Після цього можна переставляти страву в прохолодне місце. Це може бути загальне відділення холодильника, льох або навіть балкон, якщо там нема опалення і на вулиці вже прохолодно.

Плюс такого засолювання в тому, що вже через пару днів риба буде повністю готова до вживання.

До речі, по смаку така риба дуже схожа на лососину.

В цьому відео ви дізнаєтеся ще деякі хитрощі засолу великої річкової риби:

А в цьому відео побачите, як солити ляща пряним засолом: