Річкова ікра – це справжній делікатес, який обов’язково сподобається тим, хто любить морепродукти. До того ж, зробити таке соління – зовсім не важко.
Інгредієнти: Аспірин, Ікра риби, Сіль
Вам знадобиться взяти:
- 1 кілограм ікри;
- 85 грамів солі;
- 1 грам аспірину або харчової калійної селітри.
Як солити ікру річкової риби в домашніх умовах
Спочатку ікру треба дістати з риби. На ікрі є плівки, які можна знімати, а можна лишати на місці. В них нема нічого поганого, просто тоді готове соління буде не розсипчастим, а матиме форму пластин.
У випадку, коли ви все ж хочете, щоб ікринки були відокремлені одна від одної – тоді обережно зніміть плівку та пропустіть ікру через дуже дрібне сито. Якщо ви не будете поспішати – ікра не пошкодиться і ви отримаєте гарні розсипчасті ікринки.
Далі необхідно змішати ікру і сіль в пропорції: 1 кілограм ікри до 85-ти грамів солі. Харчову селітру чи аспірин додають для того, щоб ікра зберегла свій природній колір. Як вже було вказано в списку інгредієнтів, на кілограм ікри треба 1 грам аспірину чи селітри.
Далі викладіть ікру в банки, добре закрутіть кришки та поставте її на зберігання туди, де температура не підіймається вище 0 градусів за Цельсієм.
Ікра буде повністю готова через 2-3 місяці.
Найкраще така ікра смакує з хлібом, намащеним вершковим маслом. Також її часто подають з гарячою картоплею та зеленою цибулею. Але кожен може придумати свій спосіб подачі, який найбільш смакуватиме саме йому.
А наостанок, пропонуємо вам відео, присвячене засолюванню ікри.