Як солити річкову ікру для зберігання – рецепт соління ікри в домашніх умовах.

Річкова ікра – це справжній делікатес, який обов’язково сподобається тим, хто любить морепродукти. До того ж, зробити таке соління – зовсім не важко. 

Вам знадобиться взяти:

  • 1 кілограм ікри;
  • 85 грамів солі;
  • 1 грам аспірину або харчової калійної селітри.

Як солити ікру річкової риби в домашніх умовах

Спочатку ікру треба дістати з риби. На ікрі є плівки, які можна знімати, а можна лишати на місці. В них нема нічого поганого, просто тоді готове соління буде не розсипчастим, а матиме форму пластин.

Ікра річкової риби

У випадку, коли ви все ж хочете, щоб ікринки були відокремлені одна від одної – тоді обережно зніміть плівку та пропустіть ікру через дуже дрібне сито. Якщо ви не будете поспішати – ікра не пошкодиться і ви отримаєте гарні розсипчасті ікринки.

Далі необхідно змішати ікру і сіль в пропорції: 1 кілограм ікри до 85-ти грамів солі. Харчову селітру чи аспірин додають для того, щоб ікра зберегла свій природній колір. Як вже було вказано в списку інгредієнтів, на кілограм ікри треба 1 грам аспірину чи селітри.

Далі викладіть ікру в банки, добре закрутіть кришки та поставте її на зберігання туди, де температура не підіймається вище 0 градусів за Цельсієм.

Ікра буде повністю готова через 2-3 місяці.

Найкраще така ікра смакує з хлібом, намащеним вершковим маслом. Також її часто подають з гарячою картоплею та зеленою цибулею. Але кожен може придумати свій спосіб подачі, який найбільш смакуватиме саме йому.

А наостанок, пропонуємо вам відео, присвячене засолюванню ікри.