Як солити кету семужним послом

Висока ціна на солону кету не гарантує гарну якість цієї делікатесної риби. Щоб більше уникнути розчарування, засоліть кету самі. Це дуже просто, і мабуть, найскладніше в цьому рецепті – вибір риби.

Засолка кети в домашніх умовах починається з вибору риби. Не беріть готове філе, або нарізані шматочки. Напевно їх вже багато разів заморожували, і засолена риба в цьому випадку буде жорсткою, сухою, і не дуже смачною.

Зверніть увагу на стан риби. Якщо у неї зламано плавники – риба довго подорожувала по складах і морозилкам. Плями на шкіри, що нагадують іржу, говорять про те, що це стара особина, і чекати чудовий смак від неї не варто. Краще брати цілу, охолоджену кету, середніх розмірів, яка не зазнала заморожуванні.

На Далекому Сході використовують семужний посол, і при такому засолюванні, риба виходить просто казково смачною.

Підготуйте кету. Зазвичай її солять шматочками, але в цьому рецепті потрібно ціле філе. Видаліть голову, плавники, хвіст і тельбухи риби. Вимийте і висушіть тушку. Розріжте кету по лінії хребта на дві частини, і видаліть всі кістки. Для дрібних кісток можна використовувати пінцет, і тут вже треба постаратися. Шкіру можна видалити, а можна і залишити, це не критично.

Для 2 кг філе кети потрібно:

  • 2 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • пучок зелені кропу (близько 25 гр.);
  • 50 гр. горілки.

Дуже дрібно покришіть кріп, змішайте його з цукром і сіллю. Додайте горілку, щоб вийшла кашка. Гарненько просочіть цією кашкою філе, і складіть його знову «м’ясо до м’яса» (шкірою догори).

Оберніть кету марлею, або будь-якою чистою х / б тканиною і покладіть в пакет. Надішліть пакет в холодильник на три дні, і готуйтеся кликати гостей. Через три доби ви отримаєте просто фантастично смачну рибу, і питання тривалого зберігання у вас відпаде саме собою.

Кету семужного засолу з’їдять до останнього шматочка моментально. Якщо все ж щось залишиться, складіть рибу знову в пакет, і покладіть в холодильник. При такому способі засолювання, кета може зберігатися три тижні без шкоди для її смаку.

Дивіться відео, як солити кету сухим способом: