Як солити качку на зиму для в’ялення

Напевно, кожен, хоча б раз в житті, пробував в’ялену птицю. Це незрівнянний делікатесний продукт і, здається, що готувати таку страву неймовірно складно. Поспішаю вас заспокоїти – це дуже просто. Щоб приготувати в’ялену качку, потрібно її просто правильно засолити. Засолка качки для в’ялення нічим не відрізняється від засолювання риби і м’яса. Хіба що, набір спецій використовують трохи інший.

Для засолювання годиться будь-яка качка і домашня, магазинні, і дикі. Єдиний момент – це велика жирність домашньої качки. Можливо, її доведеться солити трохи довше, або видалити частину жиру. У дикої качки занадто міцна шкіра і перед засолкою слід на ній зробити кілька надрізів.

Обробіть качку: очистіть її від пір’я і обсмаліть дрібні волоски над відкритим вогнем. Видаліть нутрощі і гарненько вимийте тушку зсередини і зовні. Обсушіть качку рушником і можна приступати до засолення.

Спочатку, підготовлену тушку потрібно натерти спеціями. Для цього підійдуть: перець, кардамон, розмарин, лавровий лист, сушений часник і т.п. спеції.

Змішайте всі подрібнені спеції і гарненько натріть птицю зсередини і зовні. Далі, потрібно вибрати ємність, в якій вона буде солитися. Можна солити качку в судочку з високими бортиками, або в невеликому відерці. Розсипте сіль по обраній ємності шаром, не меншим ніж 1 см. Покладіть на цю сіль качку спинкою вниз і гарненько натріть її сіллю. Це трохи нагадує масаж, так чином труднощів тут не виникне. Не забудьте наповнити качку сіллю зсередини, це дуже важливо, щоб вона не протухла.

Тепер, потрібно засипати качку сіллю повністю. Саме так, в відерці, або судочку повинна лежати гора солі, яка повністю приховає качку.

Покладіть ємність з качкою в холодильник на нижню поличку до завтра. Завтра потрібно перевірити чи не обсипалася сіль і чи не потрібно підправити де цю горку.

В середньому, магазинна качка просолюється 3-4 дня. Ви побачите, що тушка птиці дещо «схудла», сіль поміняла колір і стала вологою. Це означає, що качка досить просолилася і можна її відправляти на в’яленння. Виглядає солона качка не надто привабливо, але на це не варто звертати увагу.

Після в’ялення, вона буде настільки смачна, що ви відразу ж забудете про її зовнішній вигляд.

Дивіться відео, як солити і в’ялити качку на зиму правильно: