Як швидко посолити дрібну рибу в домашніх умовах або смачна риба швидкого засолу.

Пропонований швидкий рецепт засолювання риби в розсолі підходить для приготування дрібної риби. Для соління і подальшої сушки за цим рецептом підходить як морська, так і річкова дрібна рибка. Швидкий посол риби в розсолі – це спосіб, який не відніме у Вас багато часу на приготування. Більше часу піде на те, щоб наловити потрібну для засолки рибу.

Як засолити рибу для сушки в розсолі.

Вимийте рибку і видаліть всі нутрощі. Луску знімати не потрібно.

Замочіть дрібними порціями в соляному розчині не більше, ніж на 1 або 2 хвилини. Для цього розчину на 1 літр води дають 40 грам солі.

Тепер, відразу занурте рибу в не розведений водою 9-відсотковий оцет на 2 хвилини, потім в охолоджений насичений соляний розчин, але вже на 30 хвилин.

Насичений соляний розчин приготувати просто і легко. Для цього в воду висипають таку кількість солі, щоб при перемішуванні сіль залишалася нерозчиненою. Далі, доводимо його до кипіння і чекаємо коли він охолоне.

Після закінчення 30 хвилин, просто вийміть рибу з розсолу і підвісьте де-небудь в вентильованому місці для сушіння. Коли вона висохне, то на її поверхні залишиться тонкий, білий шар солі.

Зберігати таку дрібну солону рибу можна в скриньках з отворами для надходження повітря. Термін придатності її при правильному засолюванні і зберіганні може сягати кількох місяців.

Така смачна, солона і сушена дрібна риба, причому не важливо – річкова або морська, саме те, що найкраще підійде до пива або домашнього квасу. Смачного!

Дивіться також відео: Солимо уклейку в розсолі. Як пише автор відео Олексій Додонов, в коментарях під ним, цей рецепт можна використовувати для подальшої сушки і в’ялення риби.

https://www.youtube.com/watch?v=uN55w6oYd7w

Альтернативний варіант засолу сухим способом: Як солити рибу (Бичок).