Як швидко маринувати баклажани на зиму. Простий рецепт – мариновані баклажани з часником і зеленню.

Мариновані баклажани з часником і зеленню зарекомендували себе, як смачна, пікантна заготовка на зиму. Маринувати їх можна за різними рецептами. Баклажани можна зробити кислими або солодкуватими, шматочками або кружальцями, цілими або фаршированими. Відмінно гармонують такі баклажани з різними овочами, аджикою, часником.

Як маринувати баклажани на зиму.

баклажани

Плоди потрібно спочатку вимити, зрізати кінчики, ложкою вийняти м’якоть, ретельно посолити зсередини і залишити так на годину, щоб баклажан просолився.

Тепер, необхідно довести до кипіння воду і опустити туди овоч на 5 хвилин. Далі, виймаємо і гарненько віджимаємо під вантажем.

Поки баклажан охолоджується, ми заготовимо начинку. Вона готується з дрібно рубанї петрушки, селери, часнику і заправляється сіллю і перцем за смаком.

Мариновані баклажани потрібно обернути листям селери, щільно скласти в банки і доповнити їх заливкою. Для приготування оцтової заправки потрібно взяти: 0,5 л води, 500 мл оцту 9%, 4 ложки солі.

Банки накриваються целофаном, попередньо змоченим в горілці – він повинен прилипнути до країв. Зберігаються баклажани в прохолодному приміщенні.

Такі мариновані баклажани, просочившись часником і зеленню, дуже ароматні і смачні. Їх взимку можна подавати з м’ясними і рибними стравами, або в якості самостійної закуски.