Як приготувати цукати з груш в домашніх умовах

Неймовірно смачні і ароматні сушені цукати з груші нагадають про теплу пору року холодною зимою. Але крім того, що вони неймовірно смачні, вони ще й дуже корисні. Відомо, що в груші більше фруктози, ніж глюкози, тому цей фрукт корисний при порушенні функції підшлункової залози.

Сушка займе більше часу, ніж варіння варення, наприклад, але результат того вартий. Тим більше, приготування цукатів – зовсім простий процес.

Для сушіння вибирають ще не стиглі груші, щоб вони були щільні і не дуже соковиті. Пропоную, використовуючи цей покроковий рецепт з фото, заготовити корисні солодощі для дітей та дорослих.

Як приготувати цукати з груш

Складові:

  • груша – 1 кг;
  • цукор – 200 гр;
  • цукрова пудра – 100 гр;
  • кориця – 1 ч. л.;
  • кукурудзяний крохмаль – за бажанням.

Приготування цукатів з груш в домашніх умовах починаємо з відбору та підготовки сировини.

Перше, що потрібно зробити, це вимити груші, дати їм просохнути 15 хвилин, вирізати серцевину. Що стосується шкірки, можна її не знімати.

Як приготувати цукати з груш

Нарізати часточки, приблизно, по 5 мм. Занадто товсті шматочки погані, тому що, вони будуть довго сушитися перш ніж перетворяться в цукати.

Далі, слід викласти шматочки в каструлю, засипати цукром і корицею, залишити на 1 годину, щоб груша пустила сік.

Як приготувати цукати з груш

Довести до кипіння і варити на повільному вогні 10 хвилин.

Залишити часточки до охолодження в сиропі, щоб вони увібрали в себе аромат кориці і не потемніли.

Як приготувати цукати з груш

Після остигання фруктові шматочки відкинути на друшляк.

Як приготувати цукати з груш

І викласти в сушарку в один шар.

і викласти в сушарку в один шар

Сушити 4-6 годин в залежності від потужності приладу.

Як приготувати цукати з груш

Готові грушеві цукати присипати цукровою пудрою або крохмалем

Як приготувати цукати з груш

Зберігати цукати з груші краще в закритій герметичній банці, оптимально – близько 2 місяців, але навряд чи залишиться щось, що потрібно буде зберігати так довго. Вдалих Вам заготовок!