Інжир є одною з найдавніших рослин на землі. Вирощувати його просто, а користь від плодів і навіть листя інжиру величезна. Одна тільки проблема – зрілі плоди інжиру можуть зберігатися лише пару днів. Є маса способів зберегти інжир і всі його корисні властивості на довший термін. Інжир в’ялять, варять з нього варення або сироп.
Інгредієнти: Інжир, Лимон, Цукор
Сироп з інжиру має цілющі властивості, тому його слід вживати в невеликих кількостях. Столової ложки сиропу в каву, чай, або молочний коктейль більш ніж достатньо, щоб і смак перетворити й поправити здоров’я.
Сироп зазвичай готують зі свіжого інжиру, але якщо у вас є тільки в’ялений, то нічого страшного. Смак сиропу буде від цього більш насичений і колір дещо темніший.
- 8 – 10 плодів інжиру;
- 250 г. води;
- 250 г. цукру;
- Сік половинки лимона.
Поріжте свіжі плоди інжиру і складіть їх в каструлю.
Залийте водою і варіть інжир протягом 30 хвилин.
Після цього злийте і процідіть воду, в якій варилвся інжир і долийте води, щоб знову було 250 грам.
Додайте в воду цукор і варіть до повного розчинення цукру.
Вичавіть сік половинки лимона в сироп і знову доведіть до кипіння.
Розлийте гарячий сироп в чисту, суху баночку і закрийте кришкою.
Сироп з інжиру чудово може зберігатися і при кімнатній температурі, до року.
Якщо ви все ще сумніваєтеся, чи потрібен вам сироп з інжиру, дивіться відео: