Сучасним господиням набагато легше готувати густий джем з полуниці, а от колись цей процес вимагав багато зусиль. Ягоди треба було спочатку подрібнити товкачем для картоплі, потім, отриману масу по кілька годин заварювати з цукром, ще й постійно помішуючи.
Інгредієнти: Пектинова добавка, Полуниця, Цукор
Зараз, звичайна м’ясорубка або блендер є на кожній кухні, тому подрібнити полуницю зовсім не важко, а за допомогою пектинової добавки, щоб заварити джем потрібно не більше десяти хвилин. У всіх, хто захоче здивувати своїх близьких, вийде ароматний, густий і смачний полуничний джем всього за тридцять хвилин, варто лише слідувати рецепту. Допоможуть не помилитися під час приготування покрокові фото.
Інгредієнти:
- полуниця – 3 кг;
- цукор – 3 кг;
- пектинова добавка (склад: лимонна кислота та пектин) – 2 пакети.
Як зварити джем з полуниці
Перед приготуванням полуницю слід помити та почистити.
Потім подрібнити в блендері або за допомогою м’ясорубки.
Отриману масу треба вилити в нержавіючу каструлю з тонким дном та додати пектинову добавку.
Ретельно перемішати вміст каструлі та поставити на середній вогонь.
Безперервно помішуючи, масу необхідно довести до кипіння, після чого додати в неї цукор.
Цукор повинен повністю розчинитися, потім вогонь слід зменшити до мінімальної позначки та заварити полуничний джем протягом десяти хвилин.
Зверху утвориться пінка, яку необхідно зняти шумівкою.
Після чого банки слід ошпарити окропом і закатати стерилізованими кришками.
Потім перевернути їх на кришки на три години.
Полуничний джем виходить насиченого червоно-рожевого кольору.
Через те, що його не варили довго, домашній джем з полуниці, приготований за таким рецептом, виходить не тільки красивий, але й смачний, а завдяки густій консистенції він ідеально підходить, щоб намазувати його на тости та печиво.